Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 1 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Crypto-platform stort per ongeluk miljoenen naar koopzieke vrouw

Cryptocurrency-handelsplatform Crypto.com heeft per ongeluk 10,5 miljoen dollar overgemaakt naar een Australische vrouw bij het verwerken van een terugbetaling van 100 dollar. De fout is zeven maanden later pas opgemerkt. Het geld zit onder meer al in een villa.

Het bedrag kwam op de rekening van Thevamanogari Manivel. Nadat de fout werd ontdekt, is er direct een rechtszaak aangespannen. Het gaat overigens om het bedrijf dat Hollywood-ster Matt Damon betaalde om in een Super Bowl-commercial te spelen met de slogan “het fortuin begunstigt de dapperen”.

Foutje: vrouw krijgt 10,5 miljoen aan crypto

Het crypto-handelsplatform zou een routineuze refund terugstorten op de rekening van Manivel ter waarde van 100 dollar. Maar door een menselijke fout werd de vrouw in één klap multimiljonair. Volgens The Guardian is bij het terug te betalen bedrag het rekeningnummer van de vrouw in plaats van de oorspronkelijke refund ingevuld.

Er zijn in dit soort gevallen twee soorten mensen. De grootste groep trekt aan de bel bij de bank en zegt dat er iets niet klopt. Thevamanogari Manivel behoort tot de zeldzamere en wat meer impulsieve categorie, al heeft ze het nog aardig gewiekst aangepakt.

Hopla, een nieuwe villa

Direct sloeg de vrouw aan het shoppen, en niet al te bescheiden ook. Volgens het Het Hooggerechtshof van Victoria kocht Manivel van haar onterecht verkregen crypto-refund als eerst een vier slaapkamers tellende villa in Craigieburn, in het noorden van Melbourne. Het huis liet ze vervolgens op de naam zetten van haar zus Thilagavathy Gangadory, die in Maleisië woont. Ook zijn er andere grote aankopen aangetoond. Het overige geld is op allerlei verschillende rekeningen van haar zus gestort. Deze zouden bevroren worden, maar Manivel reageerde nooit op de advocaten van Crypto.com, waardoor de bevriezingsbevelen niet geldig waren.

De advocaten van Manivel lieten Crypto.com weten dat haar zus “juridisch advies zocht”, zo is te lezen in het rechtbankverslag. Als gevolg hiervan werd een verstekvonnis toegewezen aan het handelsplatform om Gangadory te dwingen de villa zo snel mogelijk te verkopen. Het geld gaat gaat dan naar Crypto.com, net als de rente van 27.369,64 dollar en overige kosten.

Het kan ook anders. Deze Bitcoin-eigenaar heeft zijn harde schijf met al zijn crypto per ongeluk weggegooid, en zoekt nog altijd e-vuilnisbelten af om zijn fortuin terug te vinden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.