Martin de Coninck
Martin de Coninck Crypto 19 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze crypto voor kattenliefhebbers is het antwoord op Shiba Inu

Met CateCoin is er eindelijk een crypto op de markt voor kattenliefhebbers. Maak kennis met de tegehanger van de populaire meme-coins Dogecoin en vooral Shiba Inu.

We hebben er even op moeten wachten, maar CateCoin lijkt het antwoord op alle meme-coins voor hondenliefhebbers, die als paddenstoelen uit de grond schieten. CateCoin is trouwens niet de eerste kattencrypto. Die eer is weggelegd voor CryptoKitties; een game op de Ethereum-blockchain, waarmee je virtuele katjes koopt en ruilt.

Catecoin: de nieuwe crypto voor kattenliefhebbers

Tot op heden zijn het vooral honden-memes die de crypto-markt hebben veroverd, met razend populaire top 20 tokens als Dogecoin en Shiba Inu. Wat dat betreft hebben katten nog een lange weg te gaan.

Op zich is dat opmerkelijk, aangezien kattenfilmpjes en internet onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met tal van geweldige katten-memes, zoals grumpy cat, keyboard cat en bongo cat, liggen er nog volop kansen om een populaire cryptotoken te lanceren.

Tegenhanger van Shiba Inu

Waar Dogecoin zichzelf presenteert als een waarde-opslag voor betalingen, lijkt CateCoin meer op Shiba Inu, de token die laatst zo krankzinnig snel steeg. Het ecosysteem van CATE biedt de mogelijkheid NFT’s uit te geven van populaire memes. Onlangs verscheen de game Rise of Cats, waarmee je CateCoin kunt verdienen.

Begin november lanceerde CateCoin de NFT-game Rise of Cats, waarmee je met CateCoin-tokens allerlei NFT’s van katten in cartoonstijl kunt aanschaffen. Deze kun je vervolgens ruilen of inzetten tijdens een gevecht met andere NFT-kattenbezitters.

Catecoin kopen

Catecoin bungelt ergens rond plek 2800 als we kijken naar de ranglijst van alle crypto’s. Het is dus geen crypto uit de top 50, die op alle grote crypto handelsbeurzen verkrijgbaar is. Dat betekent dat je voor de tegenhanger van Shiba Inu op dit moment terecht kunt bij slechts zes handelsplatformen, waarvan gate.io en pancakeswap de bekendste en grootste zijn.

Net als andere meme-coins zijn cat-tokens niet immuun voor grote prijsschommelingen en crashes. Dagelijkse prijsstijgingen en -dalingen van meer dan 25% zijn meer regel dan uitzondering. Een stukje eigen onderzoek naar CateCoin is daarom niet onverstandig, mocht je de tokens willen aanschaffen. Zelfs als je – net als de auteur van dit artikel – gek bent op de eigenzinnige, harige beestjes. Je kunt namelijk (een deel van) je inleg verliezen en dat zou toch een kat-astrofe zijn.

Dogecoin-creator noemt crypto bedrog: ‘Alleen rijken profiteren’

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.