Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 14 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Ronaldo is best betaalde influencer EK 2024: dit casht hij per post

Cristiano Ronaldo is niet alleen de voetballer op het EK 2024 met het hoogste salaris. Hij is ook het best betaalde reclamebord. Dit is hij als influencer waard per Instagram-post.

Het salaris van Cristiano Ronald bij de Saudische voetbalclub Al-Nassr is een slordige 200 miljoen euro per jaar. Dat is meer dan de complete Oranje-selectie tijdens het EK 2024 bij elkaar. Op zich snappen we Virgil van Dijk wel dat hij openstaat voor een vertrek naar deze club, als we de geruchten mogen geloven. Maar we dwalen af naar de woestijn.

De best betaalde influencer op het EK 2024

Terug naar het web. Cristiano Ronaldo is een wandelende geldmachine, ook los van zijn voetbalsalaris. Hij is niet alleen de best betaalde influencer op het EK 2024, zelfs op de wereldranglijst staat hij bovenaan. Daarmee is hij onder anderen Kylie Jenner, Selena Gomez, Kim Kardashian en Beyoncé de baas.

Ronaldo aangeklaagd om crypto-fraude met absurde claim

‘Influencer marketing management platform’ Glewee deed onderzoek naar de best betaalde influencers op aarde en wat ze waard zijn per Instagram-post. Hierbij is gekeken naar de marketingwaarde op basis van onder meer het aantal volgers, interactie, bereik en naamsbekendheid wereldwijd.

Dit is Cristiano Ronaldo waard per Instagram-post

Cristiano Ronaldo heeft 631 miljoen volgers op Instagram en is per post omgerekend 3.021.704 euro waard. Het is dus niet zo dat hij dit ook daadwerkelijk krijgt voor iedere betaalde post, maar het is puur zijn waarde. Voor heel veel minder zal hij het overigens niet doen.

Cristiano Ronaldo wordt in de top 5 op de hielen gezeten door Lionel Messi, Selena Gomez, Kylie Jenner en Dwayne Johnson aka The Rock. De Portugese superster is de enige speler op het EK 2024 in de top 20, maar zeker niet de enige voetballer uit de Saudi Pro League. Er doet een record aan olievoetballers mee tijdens het naderende Europees Kampioenschap voetbal. Dit zijn hun duizelingwekkende salarissen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.