Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 9 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Cousin Greg onthult favoriete scène Succession: ‘Sorry PETA’

Een van de beste series ooit op HBO Max zit erop. Maar er zijn genoeg toetjes om na te genieten. Nicholas Braun, die Gregory Hirsch (cousin Greg) speelt in de serie, heeft zijn favoriete scène van Succession gedeeld in een interview, en verontschuldigt zich direct richting dierenorganisatie PETA.

Het donkerkomische Succession gaat over de fictieve familie Roy, eigenaren van een wereldwijd mediaconglomeraat, pretparkfranchise en meer. Op Shakespeareaanse wijze strijden de kinderen op de achtergrond om de macht binnen het bedrijf, terwijl de gezondheid van vader en familiepatriarch Logan Roy te wensen overlaat. En dan is er nog de klungelige neef Greg, ons favoriete personage in de HBO Max-serie.

Nicholas Braun als ‘cousin’ Greg

In het eerste seizoen van Succession gaat Greg de fout in tijdens zijn kostuumbaantje in een van de pretparken van zijn oom, nadat hij heeft geblowd. Door zijn moeder wordt hij naar de familie gestuurd om het goed te maken en een normale baan te vinden.

Struikelend over zijn woorden weet de onhandige maar stiekem toch wel gewiekste Greg zich in het bedrijf te praten, waar hij per ongeluk bij een groot schandaal betrokken raakt. Maar de dans des onheils weet hij keer op keer te ontspringen en uiteindelijk klimt hij zelfs omhoog.

Zijn favoriete scène in Succession

Maar in zijn favoriete scène zit hij op de grond een varken na te doen, en fans van Succession weten nu direct over welke scène het gaat. “Boar on the Floor was voor mij het meest memorabele opnamemoment”, zegt de acteur die Greg speelt. In deze scène vermoedt Logan Roy een verrader in zijn midden, en er is maar één manier om ze uit te roken: totale vernedering. En voor iedereen die in het kruisvuur terecht is gekomen; dat is hun probleem. Kort gezegd is het een spel waarbij je als varken weggezet kan worden, letterlijk.

“We zaten met vijftien acteurs om een tafel. We schoten de beelden in een kasteel in Long Island en er was overal eten, zoals een echt geroosterd varken, worstjes, alles. Geen props, maar echt eten. Sorry PETA”, verwondert Braun zich met terugwerkende kracht over de iconische scène in Succession.

‘Alles viel in elkaar bij Boar on the Floor’

“Het was één van die scènes van Succession waar iedereen volledig in opging. We konden eten wat we wilden, er werd geïmproviseerd, alles viel in elkaar. Het ritme was perfect, je zag Logan de boel vernietigen. Toen ik het script las en deze scène doornam, die uit vijftien pagina’s bestond, wist ik dat het een geweldige showcase voor Brian Cox (acteur die Logan Roy speelt, red.) zou worden. Lees ook dit interview met Brian Cox over de scène.

Check ook deze 7 vergeten rollen van Succession-acteurs in eerdere films en series. En stream de serie op HBO Max als je dat nog niet gedaan hebt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.