Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Mytisch Netflix-wezen jaagt GOAT Jennifer Aniston van koppositie

Adam Sandler en Jennifer Aniston voerden een tijd lang de boventoon op Netflix met Murder Mystery 2. Maar er is een nieuwe nummer één. Chupa, over het mythische wezen chupacabra, is de best bekeken film van dit moment. Een toch wel onverwachte hit.

Een chupacabra is een mythisch wezen uit Midden-Amerika dat zich zou voeden met het bloed van geiten. Komt romcom-GOAT Jennifer Aniston nog goed weg. Naast Midden-Amerika bestaan ook in de Verenigde Staten verhalen over meldingen van het wezen, vooral in Californië. Daar zag Netflix dus wel brood in, en dat blijkt een prima inzicht. Maar waar het beest in de oude verhalen bekendstaat als bloeddorstige geitenkiller, is daar in deze film weinig van terug te zien.

Chupa op Netflix

In de nieuwe Netflix-film houdt het mythische wezen zich schuil op de ranch van de grootvader van Alex (Evan Whitten). Nadat de jongen de chupacabra ontdekt tijdens een bezoek, raakt hij bevriend met het wezentje, waarna het avontuur van zijn leven begint. Een wetenschapper in dienst van de overheid, de slechterik in het verhaal, maakt namelijk jacht op het beestje. De genezende krachten van ‘Chupa’ kunnen volgens hem een revolutie teweeg brengen. Het verhaal speelt zich af in de jaren 90.

Die wetenschapper, Richard Quinn genaamd, wordt gespeeld door Christian Slater, bekend van een hele reeks films en series, waaronder True Romance (1993) en Mr. Robot (2015 – 2019). De grootvader van Alex wordt gespeeld door Demián Bichir (A Better Life, 2011).

Mythisch wezen blijkt een hit

Op dit moment is Chupa de best bekeken film op Netflix, waardoor Murder Mystery 2 met Jennifer Aniston en Adam Sandler van de troon is gestoten. Het is overigens geen kinderfilm, maar een familiefilm. De minimale leeftijd is 9 jaar, veel geitenbloed wordt er dan ook niet vergoten.

chupa, netflix, best bekeken film, jennifer aniston
(Afbeelding: Netflix)

Dan zijn er ook nog recensies, en die zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven. Op Rotten Tomatoes scoort Chupa 53% onder de zure recensenten en 64% onder het iets mildere publiek. IMDb heeft een rating van 5,6 uit 10 over voor het mythische wezen dat Netflix regeert. Veel recensenten zien het als een gemiste kans om een dergelijk interessante mythe zo lieflijk neer te zetten. Maar dit soort films moet je eigenlijk helemaal niet recenseren. Het is gewoon simpel vermaak, dat hoe dan ook goed afloopt. Ook wel eens lekker, maar oordeel vooral zelf. De Jennifer Aniston-killer (ja, we zetten het graag dik aan) is nu te streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.