Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 3 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Jennifer Aniston en Adam Sandler verheffen zoetsappigheid tot kunst

Het gouden Hollywood-duo Jennifer Aniston en Adam Sandler heeft weer een nummer 1-hit te pakken op Netflix. Er wordt op dit moment massaal gekeken naar Murder Mystery 2, waarin zoetsappigheid tot kunst wordt verheven. En voor de gelegenheid kijkt iedereen ook nog even naar de voorganger uit 2019.

Ondergetekende heeft zijn leven lang al een zwak voor zoetsappige romantische komedies, die hij niet als guilty pleasures, maar gewoon als pleasures beschouwt. En dan vooral het voorspelbare soort, dat helemaal in de soep loopt en op het laatste moment goedkomt. Hij huilt alleen bij oude voetbalbeelden van Dennis Bergkamp en afgezaagde eindes in een romcom. Als Jennifer Aniston in de stromende regen een honkbalveld op rent om Adam Sandler een kusje te geven en de liefde te verklaren, biggelen de tranen over zijn wangen. Zo heeft iedere gek zijn gebrek.

Murder Mystery 2 op Netflix

Nou is Murder Mystery 2 niet een tenenkrommende romcom als Just Go With It, maar wel een heerlijk voorspelbare film met Jennifer Aniston en Adam Sandler in de hoofdrol. Je weet dat het fout gaat, en uiteindelijk weer goedkomt. Heerlijk tussendoortje in het bacchanaal aan diepgaande films en series dat je tegenwoordig voorgeschoteld krijgt.

In het eerste deel proberen politieagent Nick (Adam Sandler) en kapster Audrey (Jennifer Aniston) de romantiek binnen hun huwelijk te hervinden. Ze belanden per toeval op een jacht met rijken, waar een moord wordt gepleegd. Het ruziënde stel, dat uit elkaar dreigt te gaan, komt in actie om het drama op te lossen. In Murder Mystery 2 belanden Nick en Audrey, inmiddels privédetectives met hun eigen bureau, in het middelpunt van een internationaal onderzoek als een vriend wordt ontvoerd.

Jennifer Aniston en Adam Sandler op 1 én 2

Murder Mystery 2 is sinds de première op 31 maart wereldwijd de best bekeken film op Netflix, aldus filmdatawebsite Flixpatrol. En de voorganger uit 2019 staat sindsdien op positie twee. Daarmee stoten Jennifer Aniston en Adam Sandler de Zuid-Koreaanse hit Kill Boksoon en kraker Luther: The Fallen Sun van de troon.

murder mystery 2, jennifer aniston, adam sandler, netflix, hit
Als dat maar goedkomt…

Bij Murder Mystery 2 moet je de scores op Rotten Tomatoes en IMDb omdraaien. Hoe slechter de recensies, des te lekkerder de film. Dit type cinema moet nou eenmaal voorspelbaar en zoetsappig zijn. Simpel vermaak, dat is het enige wat je wil als je Adam Sandler in actie wil zien naast Jennifer Aniston. Goed nieuws wat dat betreft. Op Rotten Tomatoes scoort de komedie met een score van slechts 52% een groene splash, wat normaliter anti-reclame betekent. IMDb heeft er een rating van 5,7 uit 10 voor over.

Allemaal laag genoeg om Murder Mystery 2 nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.