Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 26 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Eerste trailer Chucky: veel Child’s Play-nostalgie en oude bekenden

Het Amerikaanse Syfy heeft de eerste volledige trailer van Chucky gedeeld, een serie over de moordlustige pop die je kent uit de horror-slasherfilms Child’s Play.

In de jaren 90 hebben heel van kinderen slapeloze nachten gehad door Chucky, een op het oog onschuldige maar moordlustige pop. De franchise startte in de eerste film (1988) met vooral psychologische horror, maar de vervolgfilms vielen eerder in het genre slasher, een subgenre van horror. Ook werd er na het eerste deel een saus van donkere humor toegevoegd.

Trailer: Chucky heeft zijn eigen serie

De serie borduurt verder op de franchise, die inmiddels uit acht films bestaat, waarvan de laatste een reboot is van het eerste deel. De trailer voor de eerste serie binnen de franchise ziet er lekker uit. Mocht je van Child’s Play genoten hebben, dan is deze serie voor je gemaakt.

In de serie duikt Chucky op tijdens een rommelverkoop in een idyllisch stadje in Amerika, waar hij wordt meegenomen door een tienerjongen. Al snel slaat de harmonie om in chaos en paniek, nadat een reeks gruwelijke moorden de hypocrisie en geheimen van het stadje blootleggen. Tegelijkertijd duiken er oude vijanden (en bondgenoten) uit het verleden van de pop op, om de waarheid achter de moorden én de oorsprong van de demonenpop aan het licht te brengen.

Extra laag aan Child’s Play toegevoegd

Producer Don Mancini voegt in de serie naar eigen zeggen een extra laag toe aan het iconische karakter. “Ik vond het belangrijk om Chucky nieuwe wapens, nieuwe strategieën en nieuwe doelen te geven. Hij heeft heeft in de serie een breder doel dan hij ooit heeft gehad in de Child’s Play-films, specifiek bedacht voor de tijdgeest van vandaag”, zegt Mancini, die verder niet in details treedt.

In de trailer hoor je de vertrouwde stem van Brad Dourif, die als stemacteur de rol van Chucky weer vertolkt. In de eerste films hoorde je hem ook, maar in de reboot van Child’s Play was het Mark Hamill die de stem insprak. Liefhebbers van het eerste uur zullen blij zijn met de terugkeer van Dourif.

chucky, trailer, serie, child's play
(Afbeelding: SyFy)

De serie gaat op 21 oktober 2021 in première op Syfy. Vanaf wanneer je Chucky in Nederland kunt streamen is nog niet bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.