Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 1 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Caviar onthult 24-karaats gouden Tesla Model S met bijpassende iPhone

Het merk Caviar kennen we inmiddels wel. Is het niet van de 18-karaats gouden Playstation 5, dan is het wel van de gouden iPhone of Apple Watch. Het Russische exclusieve designermerk neemt nu zelfs de Tesla Model S onder handen.

Volgens het merk hebben ze “de beste elektrische auto ter wereld omgetoverd tot luxeartikel.” Luxe betekent bij Caviar dat ze een product volplakken met dure materialen.

Goud, goud en nog eens goud

Ook de Tesla Model S is voorzien van dure materialen. Op de grille, bumperlip, spatborden, deuren, diffusor en kofferdeksel vinden we 24-karaats gouden afwerking. Zelfs de wielen en remschijven zijn gegalvaniseerd met goud. De rest van de carrosserie is zwart, waardoor het goud er extra goed uitspringt. Het Tesla-logo heeft plaatsgemaakt voor het logo van Caviar en onder het rechter achterlicht staat de tekst ‘First Edition’.

Tesla Model S Plaid Caviar, 24-karaats gouden
(Afbeelding: Caviar)

Ook in het interieur vinden we het edelmetaal terug. Zo is het stuur goud en heeft het infotainment gouden afwerking. Ook hier is het Tesla-logo verruild voor het merkwapen van de russen.

De snelste Tesla

Naast dat de Tesla een opvallend uiterlijk heeft, is hij ook erg snel. Caviar maakt voor hun project alleen gebruik van de Plaid variant. Dit model heeft 1.100 pk en sprint van nul-naar-honderd in 2,1 seconden. De topsnelheid ligt op 320 kilometer per uur.

(Afbeelding: Caviar)

Hiermee is de luxesedan de op een na snelste elektrische auto die je vandaag de dag kan kopen. De Tesla heeft daarnaast een flinke actieradius van 840 kilometer.

In totaal worden er 99 exemplaren van de Tesla Model S Plaid Caviar gemaakt. De vraagprijs is 299.000 dollar (zo’n 247.248 euro). Voor dit geld koop je twee keer het ‘normale’ topmodel van Tesla.

Bijpassende iPhone

Ben je helemaal fan van Caviar, dan kan je bij de auto een speciale iPhone 12 Pro en Pro Max kopen. Er komt een Gold Titanium en een Black Titanium model. Afhankelijk van welke uitvoering en hoeveel opslagruimte je wilt kosten deze tussen de 6.150 en 7.830 dollar.

Zowel de iPhone als Tesla kan je via de site van Caviar aanvragen.

Tesla Model S Plaid Caviar, 24-karaats gouden
(Afbeelding: Caviar)
Tesla Model S Plaid Caviar, 24-karaats gouden
(Afbeelding: Caviar)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.