Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 4 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Playstation 5 van 18-karaats goud onthuld

Het is nog even wennen om dit te zeggen, maar vorig jaar kwam de Playstation 5 uit. Een krachige gaming-console die Sony met veel fanfare heeft uitgebracht. Ambitieuze marketingcampagnes leggen de nadruk op next-gen specificaties en duizelingwekkende prestaties.

Allemaal leuk en aardig, maar de PS5 is nergens meer te krijgen. Zelfs als je het geld voor de opvolger van de PS4 over hebt, dan is de kans alsnog groot dat je voorlopig nog niet met de console aan de slag kunt. De kleine voorraadjes die Nederlandse ketens zo nu en dan binnenkrijgen zijn steeds vrijwel meteen weer op.

Playstation 5 van 18-karaats goud

Nog even geduld hebben dus, maar dat weerhoudt het Russische bedrijf Caviar er niet van om 2021 ambitieus te beginnen. Caviar kun je kennen van hun bizarre uitvoeringen van bestaande gadgets. Van een diamanten iPhone tot een Apple Watch van 24-karaats goud: het bedrijf maakt uiterst exclusieve producten, vaak met prijskaartjes van in de tienduizenden euro’s.

Producten die jij en ik nooit gaan kopen, maar dat maakt ze niet minder fascinerend. De website van Caviar is dan ook een aanrader om te checken. Zeker nu, want de Russen begeven zich in 2021 ook in de wereld van gaming. Niet zoals KFC met een eigen console, maar met een luxueuze uitvoering van de Playstation 5.

Het gaat om een 18-karaats gouden model. De PS5 is zo’n acht keer gedoopt in een bad vol goud. Het resultaat? De Xbox-killer is twintig kilo zwaarder dan de reguliere uitvoering, maar dan heb je ook wat. Het gaat namelijk niet om een simpel nieuw kleurtje. Caviar heeft gekozen voor een blokkerige finish, vol details.

Caviar 18 karaats goud PS5 Playstation 5
馃挵 (Bron: Caviar)

Krokodillenleer

Ook tof, als je ervan houdt: de PS5-controller is ook voorzien van een goud-sausje, 18-karaats uiteraard, evenals krokodillenleer. Weer eens wat anders dan het standaard wit.

Nu is de grote vraag: hoeveel gaat deze 18-karaats PS5 kosten? Helaas heeft Caviar nog geen prijskaartje bekendgemaakt, en ook de releasedatum blijft naast ‘ergens in 2021’ een mysterie. Het exclusieve bedrijf heeft waarschijnlijk met dezelfde voorraadproblemen als iedereen te maken.

Coltrui van Steve Jobs

Je kunt echter alvast beginnen met sparen, en goed ook. De onlangs door Caviar aangekondigde luxe uitvoering van de al prijzige Apple AirPods Max gaat namelijk 108.000 dollar kosten. Ter vergelijking: Apple verkoopt de koptelefoon voor 629 euro. Het kan nog gekker: de Russen verkopen ook een iPhone met daarin een stukje coltrui van Steve Jobs verwerkt, zoals je hier bij onze collega’s van WANT kunt lezen.

De volgende keer als iemand vraagt wat je zou kopen als je de loterij zou winnen, dan heb je bij deze je antwoord. Prachtig.

Caviar 18 karaats goud PS5 Playstation 5
馃挵 (Bron: Caviar)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CaviarWANT

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.