Alrik de Jong
Alrik de Jong Horloges en accessoires 11 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Casio brengt miniversies van klassieke horloges uit als ringen

Tijd voor een nieuw fashion-statement: een klassiek Casio-horloge, maar dan in de miniatuurversie als ring. Fans en liefhebbers: check de Casio Watch Ring Collection.

Wij houden van goedkope horloges van klassieke merken, net als deze vijf beroemdheden. Twee daarvan stelen de show op rode lopers met een betaalbare Casio, die toevallig allebei onderdeel uitmaken van deze heerlijke collectie gadgets voor om je vingers.

Klassieke Casio-horloges als ringen

Casio is een samenwerking aangegaan met de Japanse speelgoedfabrikant Stasto Stand Stones om deze set ringen te maken. Casio Watch Ring Collection bestaat uit replica’s van tijdloze horloges, op maat gemaakt voor je vingers.

Stasto Stand Stones casio klassieke horloges als ringen
(Afbeelding: Casio)

De twee merken hebben vijf miniatuuropties geïntroduceerd. Onze persoonlijke favoriet: de DBC-611-1, een retro-stijl met calculator.

  • F-91W-1, een digitaal horloge dat in 1989 werd geïntroduceerd
  • DBC-611-1, een retro-stijl met calculator
  • AE-1200WH-1A, waarin een wereldkaart is ingebouwd
  • MQ-2A-7B2, een analoog horloge
  • AQ-230GA-9, een goudkleurig digitaal horloge

Voor de duidelijkheid: deze piepkleine Casio-horloges zijn decoratief, dus ze laten je niet weten of je te laat bent voor een afspraak. De schermen en wijzers van de ringen zijn wel voorzien van een tijd, maar die is bevroren. Maar voor fans van dit Japanse merk zijn het simpelweg coole gadgets die helemaal geen tijd nodig hebben. Helaas ben je alleen niet de enige fan van het horlogemerk.

Van 3 euro naar 75 euro

Oorspronkelijk zijn de miniatuurversies van de Casio-horloges in Japan voor omgerekend 3 euro per vijftal in de verkoop gegaan. Maar er ontstond zo’n grote run, dat de ringen in één klap waren uitverkocht. Nu is de jacht pas echt begonnen, want de spotgoedkope gadgets zijn inmiddels al cult en fors in waarde gestegen handelswaar. Ze staan nu te koop op eBay voor 75 dollar.

Check ook het vijftal aan horloges dat is uitgekomen ter ere van 40 jaar G-Shock. Of ben je zo’n luxe-paardje die alleen genoegen neemt met de Rolex van Roger Federer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.