Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 8 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix onthult Casa de Papel spin-off met je favoriete personage

Bella Ciao! Je favoriete Spaanse Netflix-serie over de meest doeltreffende manier om een bank te beroven, krijgt eindelijk een eerste nazaat. Zal Berlin even hoge toppen scheren als grote broer La Casa de Papel (Money Heist)?

Helaas bereikte de hype-trein nooit meer het eindstation der populariteit van de eerste twee seizoenen. Het vroegtijdige afstappen van Berlin leek de serie dan ook op het verkeerde spoor te zetten. Tenslotte was het personage de absolute lieveling van quasi alle fans van La Casa de Papel. Maar gelukkig krijgt de broer van meesterbrein Sergio binnenkort zijn eigen spin-off. Dit is het nieuwe paradepaardje van Netflix, Berlin:

De geniale Pedro Alonso zet wederom het masker op van de gekke Berlin in de gelijknamige serie die in december op onze schermen verschijnt. Een exacte releasedatum is er helaas nog niet.

Berlin: nieuwe Netflix-hit?

In de voorlopige cast bevinden zich verder geen acteurs die met La Casa de Papel de wereld in betovering brachten. Berlin zou dan ook het verhaal vertellen over de vormende jaren van de meesterdief. Onder zijn bende handlangers is Tristán Ulloa waarschijnlijk de bekendste naam. Eerder speelde hij al in de gecancelde Netflix-serie Warrior Nun en (kijktip!) de Spaanse film Lucía y el sexo. Berlin is bovendien geschreven door Alex Pina, dezelfde hand achter La Casa de Papel.

casa de papel, netflix, berlin
Tristan Ulloa als priester naast Warrior Nun (Afbeelding: Netflix)

Ongetwijfeld zal Sergio – El Profesor – ook een opwachting maken en krijgen we meer te zien over hoe beide broers de beste dieven ter wereld geworden zijn. La Casa de Papel was een van de grootste internationale Netflix-hits aller tijden. De serie sleepte onder meer een Emmy in de wacht en sinds het laatste seizoen in 2021 uitkwam, wachten fans ongeduldig om een nieuw hoofdstuk te verslinden van het moderne Robin Hood-verhaal.

Met een volledige spin-off over een van de meest geliefde personages kunnen we in ieder geval niet klagen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.