Coen Grutters
Coen Grutters Horloges en accessoires 6 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Cartier-horloge look-a-like van kwaliteitsmerk kost 0,6% van de prijs

De Tank-collectie van Cartier bestaat uit een reeks iconische, maar ook peperdure polsklokjes. Toch kun je met een vergelijkbaar horloge paraderen voor een fractie van de prijs. En nee, we hebben het niet over een AliExpress-kopie, maar over een echt kwaliteitsmerk: Casio.

Dat je geen jaarsalaris stuk hoeft te slaan om een goed horloge om de pols te hebben, bewezen we eerder al, toen we vijf betaalbare gouden horloges selecteerden met meer stijl dan een Rolex.

Casio voor fractie van de prijs

Het eerste Tank-horloge werd al in 1917 door Louis Cartier vervaardigd. Hoewel het horloge sierlijk oogt, is het design geïnspireerd op de hoekige oorlogstanks die in de Eerste Wereldoorlog voor het eerst gebruikt werden. Uurwerken uit de inmiddels beroemde Tank-collectie kosten tussen de 3.600 euro en – schrik niet – 124.000 euro.

Cartier Tank Casio LTP-B150D-7b horloge merk
(Afbeelding: Cartier / Casio)

Casio brengt een hommage aan de Tank-collectie met een eigen, minstens zo stijlvolle modelreeks. Zo kan ook Jan Modaal met een sierlijk uurwerk om de pols lopen. In de afbeelding hierboven zie je de Cartier Tank Must en de Casio LTP-B150D-7B naast elkaar. De een kost 69,90 euro, de ander 4.200 euro. Je mag zelf raden welk prijskaartje bij welk horloge hoort.

Eerbetoon aan het Cartier Tank-horloge

Het kan echter nog gekker qua prijsverschil. Wie geen metalen bandje wil, kan kiezen voor een van de Casio LTP-B165-modellen. Bij deze betaalbare horloges lijkt de kast om het uurwerk nog meer op die van de Cartier Tank-klokjes.

Cartier Tank Casio LTP-B150D-7b horloge merk
(Afbeelding: Cartier / Casio)

In de afbeelding hierboven zie je de Cartier Tank Louis in het midden met twee modellen uit de Casio LTP-B165-reeks ernaast. Aan het Cartier-horloge hangt een prijskaartje van 14.200 euro terwijl de Casio-klokjes 79,90 euro en 89,90 euro kosten. Goed, de Japanse horloges hebben geen mechanisch uurwerk, rosé-gouden kast of edelsteen op de kroon, maar dat ziet niemand van een afstandje. Bovendien hoor je ons voor 0,6 procent van de prijs niet klagen.

De peperdure Rolex van Ronaldo’s zoon Cristiano Jr.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.