Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 23 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De enorme ‘campers van het jaar 2021’ mag je rijden met een b-rijbewijs

Na stemmen van het publiek heeft NKC, verzekeraar en adviseur van kampeerwagens, de camper van het jaar uitgeroepen in verschillende categorieën. Alle campers in het lijstje zijn te rijden met een b-rijbewijs.

In de drie verschillende categorieën ‘buscamper’, ‘halfintegraal’ en ‘integraal’ is elk een winnaar gekozen. Dat gebeurde eerder dit jaar al, maar we houden nou eenmaal van relevante eindejaarslijstjes. De voorselectie werd door een vakjury gedaan, de uiteindelijke winnaar is gekozen door het publiek.

Campers van het jaar 2021

De campers van het jaar zijn een Malibu Van, Adria Matrix Plus 670 DL en Niesmann+Bischoff Ismove. Hieronder staan ze uitgelicht.

1. Buscamper: Malibu Van ‘first class two rooms’

De Malibu Van ‘first class two rooms’ heeft de meeste stemmen gekregen in de categorie buscampers. Het model is uniek doordat je de de slaap- en badkamer achterin kunt afsluiten van het woongedeelte. Het bed is 203 centimeter lang, dat is langer dan in de meeste campers.

Malibu Van first class two rooms, camper, campers
(Afbeelding: Malibu-carthargo)

Doordat de koelkast in de hoek van de keuken is geplaatst, hoef je niet de camper in om er iets uit te pakken als je lekker buiten aan het chillen bent.

2. Halfintegraal camper: Adria Matrix Plus 670 DL

Bij de halfintegraal campers gaat de Adria Matrix Plus 670 DL, tevens met een b-rijbewijs te rijden, er met de winst vandoor. Hoewel dit op het oog een normale, luxe uitgevoerde halfintegraal camper is, speelt één aspect een belangrijke rol bij de Adria.

Adria Matrix Plus 670 DL, camper, campers
(Afbeelding: Adria campers)

Bij de camper is namelijk veel rekening gehouden met lichtinval. Er is zelfs een optionele applicatie, waarmee je het licht kunt aansturen. Ook de verwarming en koeling zijn bedienbaar via een app.

MG-producent bouwt bizarre camper met uitschuifbare verdieping en lift

De camper beschikt over een hefbed. Hierdoor creëer je twee van de vier slaapplekken zonder dat dit ten koste gaat van de woonruimte.

3. Integraal camper: Niesmann+Bischoff iSmove

Met meer laadvermogen en meer ruimte in het interieur verslaat de Niesmann+Bischoff iSmove al zijn concurrenten. Desondanks is de camper minder dan 7 meter lang en mag je hem met een b-rijbewijs besturen.

(Afbeelding: Niesmann+Bischoff)

Ook bij deze camper is het bed deels af te schermen van woonruimte, middels een schuifdeur. Om helemaal uit het zicht te verdwijnen, is er een keukenkast die je elektrisch naar boven kunt schuiven. De badkamer is ook voorzien van een verplaatsbare wand. Hierdoor maak je snel van het toilet een douchecabine.

De verkiezing

Meer weten over de campers en de verkiezing? Lees dan dit artikel of bekijk de onderstaande video.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.