Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 19 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit kost het om een Bugatti-hypercar te huren in Nederland

Supercars huren kan op talloze plekken in Nederland. Maar hoe zit het met hypercars? Op dit moment is er één Bugatti te huur in ons land, maar daarvoor moet je wel de portemonnee trekken.

Het model in kwestie is de Bugatti Veyron, voorloper van de Chiron. De Veyron schokte de autowereld in 2005 met zijn 1.001 pk. Dit vermogen haalt de auto uit zijn 8.0-liter W16 (ja, een zestiencilinder) met maar liefst vier turbo’s.

Snelste auto ter wereld huren in Nederland

Wat minstens zo indrukwekkend is, is zijn topsnelheid van 407 kilometer per uur. Dit maakte de Bugatti Veyron destijds de snelste auto ter wereld. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken dus. Wel kun je een poging wagen dit beest te temmen, want bij Buena Vida in Maassluis is deze hypercar binnenkort te huur.

Bugatti Veyron Chiron huren Nederland kosten prijs
Dit is de Bugatti Veyron Super Sport, een nog heftigere versie van de standaard Veyron die in Nederland te huur is. (Afbeelding: Unsplash)

Goedkoop is het echter niet. Een uur door Nederland rijden zonder een maximaal aantal kilometers (tja, hoe ver kom in in een uurtje?) kost je 1.210 euro inclusief btw. Daar komen dan nog een borgsom van 5.000 euro en verzekeringskosten bij. Boven de 25 jaar betaal je 200 euro aan verzekering, daaronder 400 euro.

Bugatti Veyron huren voor een hele dag

Het verhuurbedrijf leent de exclusieve hypercar ook 24 uur lang uit. De borgsom en verzekeringspremie blijven naar ons weten gelijk, maar de huurkosten stijgen dan wel naar 12.100 euro (inclusief btw). In verhouding is dit natuurlijk stukken goedkoper, want je bent plots nog maar iets meer dan 500 euro per uur kwijt aan de Bugatti. Dat is zo’n 8,40 euro per minuut.

Huurperiode Maximum aantal kilometers Tarief excl. btw
1 uur Onbeperkt €1.000
10:00 tot 18:00 250 €5.000
10:00 tot 00:00 250 €7.500
24 uur Onbeperkt €10.000

Is je dit allemaal te duur, maar wil je toch de blits maken bij je volgende fuif? Dan kun je in Nederland ook een Ferrari huren. In dit artikel lichten we verschillende te huren Ferrari-modellen uit en noemen daarbij wat het per dag, uur en zelfs minuut kost.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.