Pim Jansen
Pim Jansen Sneakers 11 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Timberland maakt bootschoenen weer cool met ‘groene’ modellen

We stelden het eventjes geleden al: bootschoenen zijn weer cool. Timberland, van wie dit type schoen al in de brugklas droegen in de jaren 90, speelt daarop in met een nieuwe generatie GreenStride-bootschoenen. Twee comfortabele modellen, die weer eens wat anders zijn dan al die sneakers van je.

Oké, het nieuwe type haalt het qua excentriciteit niet bij dit model van Timberland, met dierenprints. Maar daar komen ook maar heel weinig mensen mee weg. Meer ingetogen, en vooral ook beter te matchen met je dagelijkse kloffie, is de GreenStride-bootschoen.

De GreenStride-bootschoenen van Timberland

Geïnspireerd door het ontwerp van klassieke bootschoenen combineren de modellen GreenStride Ray City EK+ en GreenStride TBL Originals Ultra EK+ klassieke bootschoen-uppers met de robuuste GreenStride-comfortzolen. Een hele mond vol, maar hieronder zie je waar dat voor staat.

(Afbeelding: Timberland)

GreenStride-comfortzolen zijn gemaakt met een combinatie van 75% duurzaam suikerriet en rubber van bomen, waardoor ze van nature licht en comfortabel zijn. De voeringen van ReBOTL-stof bevatten ten minste 50% gerecycled plastic en de tussenzolen van EVA-schuim zorgen voor een extra dempend comfort.

Ook het leer is duurzaam

Als onderdeel van de Earthkeepers-editie van Timberland zijn deze bootschoenen gemaakt van regeneratief leer. Dit is afkomstig van boerderijen waarvan de landbouwpraktijken helpen de grondkwaliteit te verbeteren en het milieu te herstellen.

De nieuwe collectie bootschoenen is sinds 5 april beschikbaar via de website en geselecteerde verkooppunten van Timberland.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.