Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 12 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Poll: wie moet Black Superman spelen in de film van J.J. Abrams?

De reboot van Superman, waarin hij zwart is, is nog steeds in de maak. De film wordt geproduceerd door J.J. Abrams en geschreven door Ta-Nehisi Coates. Het script voor het project wordt ‘op korte termijn’ ingediend bij Warner Bros.

De grote vraag: welke acteur moet hem spelen? Laat het ons weten in de poll, onderaan dit artikel.

Hoewel het al ruim een jaar stil is rondom dit project, is nu bekend dat de ‘zwarte Superman’ nog steeds in productie is. De ‘Zack Snyder Cut’ van Justice League was een enorm succes (en een lange zit van ruim vier uren). Toch lijkt het erop dat DC en Warner Bros. het qua The Man of Steel over een andere boeg willen gooien.

Snap jij het DC Extended Universe nog?

Het maakt de DC Extended Universe er in ieder geval niet overzichtelijker op. In tegenstelling tot Marvel komt DC om de haverklap met een reboot, getuige The Batman, Joker en nu dus ‘Black Superman’. Het heeft wel een voordeel dat DC niet in de voetsporen treedt van Marvel, dat een alles overkoepelend universum heeft: ze kunnen alle kanten op.

Wat precies het plan is met Henry Cavill, die graag terugkeert als de superheld, valt dus nog te bezien. Een ander voordeel is dat Cavill wellicht ooit te zien zal zijn in een Marvel-film, want hij wil maar al te graag Captain Britain spelen.

Star Wars-regisseur J.J. Abrams

De film over de zwarte Superman wordt dus geproduceerd door niemand minder dan J.J. Abrams, eigenaar van het filmproductiebedrijf Bad Robot en regisseur van onder andere Star Wars en Star Trek-films. In februari 2021 werd vervolgens aangekondigd dat Ta-Neshi Coates het script schrijft over de zwarte versie van ‘s werelds beroemdste Kryptonian.

J.J. Abrams Star Wars
J.J. Abrams (Afbeelding: EPA)

Coates heeft al eerder meerdere comics en films geschreven. En in tegenstelling tot eerdere geruchten zou de film zich afspelen in de 20ste eeuw. Eerder ging de ronde dat het juist een ‘period piece’ zou worden in de vorige eeuw.

Waarom wordt Black Superman een reboot?

Het is echter wel frappant is dat ze letterlijk een reboot gaan maken. Ook deze superheld is ‘gewoon’ Kal-El. Marvel heeft een zwarte Spider-Man, maar dat is feitelijk een ander personage. Miles Morales heeft verder niets met Peter Parker te maken. De zwarte Spidey was overigens een groot succes in de op één na beste Spider-Man-film ooit (Spider-Man: Into the Spider-Verse), én wordt nog even terloops aangestipt in Spider-Man: No Way Home.

zwarte superman, black superman
(Afbeelding: DC Comics)

Aangezien het script van Black Superman nog moet worden ingeleverd, gokken we erop dat de zwarte Superman pas over een jaar of vijf het daglicht ziet.

Poll: wie moet de zwarte superheld spelen?

Maar belangrijker: welke acteur zie jij het liefst als Black Superman? Maak je keuze uit deze tien mogelijke kandidaten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.