Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 7 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

5 Bitcoin-miljardairs die de ‘crypto game’ op tijd uitspeelden

Wie had een paar jaar geleden ooit gedacht dat Bitcoin zo groot zouden worden? En vervolgens weer zou inkrimpen? Deze vijf miljardairs, die de ‘crypto game’ al vroeg uitspeelden, zagen het in ieder geval op tijd in. En dan hebben we nog Satoshi Nakamoto, de volstrekt onbekende Bitcoin-oprichter.

Door de duizelingwekkende groei van Bitcoin en de nodige crypto in het kielzog mogen een aantal early adopters zich tot de rijkste mensen ter wereld rekenen. Een overzicht van pioniers en paradijsvogels.

Bitcoin-miljardairs

Het vermogen in crypto-activa kan natuurlijk enorm fluctueren. Wie nu miljardair is, is dat volgend jaar of volgende maand misschien niet meer. Op dit moment zijn er in ieder geval zeven individuele Bitcoin-adressen die meer dan een miljard waard zijn, volgens BitInfoCharts. Twee daarvan zijn zogenaamde ‘cold wallets’. Dat zijn crypto-wallets die niet zijn verbonden met het internet, zoals Binance en Huobi.

Vijf miljardairs die het spelletje snappen. Allemaal op hun eigen manier actief in de crypto-wereld en te volgen op Twitter.

1. Changpeng Zao

In het succesjaar van Bitcoin (2017) richtte Changpeng Zao met Binance een van de grootste en bekendste cryptocurrency-exchanges op. Sindsdien heeft hij een vermogen weten op te bouwen van 17,4 miljard miljard dollar. Net als veel andere mensen in dit rijtje, wordt zijn vermogen niet alleen gevormd door Bitcoin, maar ook door andere cryptomunten, zoals Ethereum en zijn ‘eigen’ Binance-munt.

Tweets by cz_binance

2. Micree Zhan

Micree Zhan is de op een na rijkste crypto-eigenaar. Hij heeft een nettowaarde van een whopping 2,5 tot 3,5 miljard dollar. Zhan is een elektronica-ingenieur en mede-oprichter van mining hardware bedrijf Bitmain.

Tweets by MicreeZ

3. Chris Larsen

Chris Larsen is een Amerikaanse investeerder en ondernemer, die een groot deel van zijn vermogen heeft te danken aan het feit dat hij mede-oprichter is van Ripple, het bedrijf achter cryptocurrency XRP.

Tweets by chrislarsensf

Voordat hij Ripple oprichtte, was Larsen ook mede-oprichter van andere miljoenenbedrijven. Maar geen van die bedrijven leverde hem zoveel op als Ripple. Momenteel heeft hij een vermogen van zo’n 3,2 miljard dollar.

4. Brian Armstrong

Brian Armstrong is met een leeftijd van 37 jaar momenteel de jongste crypto-miljardair. Hij investeerde in 2012 voor het eerst in Bitcoin, waarna hij mede-oprichter werd van de cryptocurrency-exchange Coinbase. Dat is tegenwoordig een van de meest succesvolle cryptobedrijven. Net als de Winklevoss-tweeling heeft Armstrong een vermogen van ongeveer 3 miljard dollar.

Tweets by brian_armstrong

5. Tyler en Cameron Winklevoss

Nummer vijf bestaat eigenlijk uit twee mensen. Tyler en Cameron Winklevoss komen je misschien bekend voor, want het is deze tweeling die een rechtszaak aanspande tegen medestudent Mark Zuckerberg. Ze claimden dat de oprichter van Facebook het idee voor een sociaal netwerk van hen had gestolen. Het geld dat ze wonnen bij die rechtszaak staken ze in Bitcoins. Kort daarna richtten ze exchange Gemini Trust Co op. Beide broers hebben ongeveer 1,5 miljard aan vermogen.

Tweets by winklevosscap

En dan hebben we nog Satoshi Nakamoto

Er ontbreekt één naam in dit lijstje: Satoshi Nakamoto. Dit is de anonieme oprichter van Bitcoin. Satoshi Nakamoto is slechts een Japanse pseudoniem, waardoor niemand enig idee heeft wie deze persoon kan zijn. Een man, vrouw, meerdere personen, zeg het maar. Er wordt ook wel gespeculeerd dat Nakamoto dood is, omdat deze persoon nog nooit Bitcoin heeft verhandeld of naar een andere wallet heeft verplaatst.

Volgens een analyse uit 2013 zou de persoon ongeveer 1,1 miljoen Bitcoin bezitten. Reken uit zijn winst. Lees hier meer over Satoshi Nakamoto.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.