Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 7 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Keanu Reeves over een rol als zijn favoriete Marvel-superheld

Keanu Reeves is al dertig jaar lang een van de grootste actiehelden. Met 55 lentes jong knalt de in Beiroet geboren acteur vrolijk door in populaire franchises, zoals John Wick en The Matrix. Toch is er één rol op zijn wensenlijstje die ontbreekt: zijn favoriete superheld van Marvel. Nu heeft hij aangegeven dat dit er waarschijnlijk niet meer van komt. Maar is het echt te laat? Tijd voor een petitie om hem toch Wolverine te laten worden.

De een na de andere grote acteur krijgt een rol in het grote Marvel-universum. Hoog tijd dus voor Keanu Reeves om zich bij dit illustere gezelschap te voegen, zou je denken. Zeker gezien het feit dat hij altijd dolgraag de populairste X-MEN had willen spelen.

Keanu Reeves over mislopen favoriete superheld

Keanu Reeves als Wolverine, dat past als een harige handschoen. Dat vindt ook zijn co-star Alex Winter uit de iconische film Bill & Ted’s Excellent Adventure. “Het is nog niet te laat”. Toch ziet de acteur dat anders. Hij vindt het wel te laat. Hij heeft inmiddels vrede met het mislopen van zijn Marvel-droom, die uiteindelijk meer dan verdienstelijk is ingevuld door zijn Australische collega-acteur Hugh Jackman.

Is alle hoop dan verloren? Zullen we Keanu Reeves nooit zien schitteren in het zwartgele spandex-superheldenpak van Wolverine? Hugh Jackman heeft het immers voor gezien gehouden, dus de vacature voor Wolverine staat wijd open. Bovendien gaat het gerucht dat de Marvel Studio graag zijn metalen klauwen zet in Keanu Reeves. Daar zouden ze hem jarenlang hebben gezien als dé opvolger van Hugh Jackman.

Of kiest Keanu toch voor DC?

Het kan ook zomaar gebeuren dat Keanu Reeves tekent bij de grote concurrent van Marvel: DC. In 2005 speelde hij namelijk in de film Constantine. Deze bovennatuurlijke horrorfilm is losjes gebaseerd op de DC-stripboekenserie: Hellblazer. Reeves speelde hierin een cynische exorcist met de speciale gave om te communiceren met semi-engelen en semi-demonen.

Keuzes, keuzes. Keanu Reeves is momenteel een zeer gewild acteur na zijn heropleving in de John Wick-films en het getouwtrek van Marvel en DC is nog maar net begonnen. Wie van deze twee giganten heeft de langste adem? En niet geheel onbelangrijk: de dikste portemonnee. Het is dus nog even afwachten of we Keanu terugzien als Wolverine of Constantine.

De terugkeer van Wolverine

Hoe dan ook keert Wolverine binnenkort weer terug, en daar is Hugh Jack blij mee. Lees hier meer over Deadpool 3.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.