Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 7 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Beyond de Tesla Cybertruck: Elon Musk onthult productie van nieuw beest

Elon Musk is nogal van de beloftes, die dan vervolgens jaar na jaar worden uitgesteld. Maar nu is er dan eindelijk begonnen met de productie van de Tesla Semi. Een truck die nog een paar maatjes groter is dan de Cybertruck.

Ook komt de vrachtwagen zeer waarschijnlijk eerder op de markt dan de Cybertruck, al heeft de gemiddelde consument hier natuurlijk niet zoveel aan.

Elon Musk: ‘Tesla Semi in productie’

Tesla begint met de productie van zijn elektrische vrachtwagen Tesla Semi, heeft topman Elon Musk op Twitter bekendgemaakt. De eerste vrachtwagens moeten in december aan klanten geleverd worden. PepsiCo, de maker van onder meer Pepsi cola en Lay’s chips, krijgt als eerste een elektrische vrachtwagen van Tesla overhandigd volgens Musk.

Tesla onthulde de elektrische vrachtwagen zo’n vijf jaar geleden al, in november 2017. Nee, toen had nog nooit iemand gehoord van de Cybertruck. Destijds was een e-truck nog vrijwel een unicum, maar inmiddels heeft Tesla meer concurrentie, onder meer van Volvo.

In augustus had Elon Musk al laten weten dat de vrachtwagens, die een bereik van ruim 800 kilometer hebben op een volle accu, dit jaar zouden worden geleverd. De Tesla-topman stelt echter vaker deadlines die niet gehaald worden.

PepsiCo is de eerste klant

PepsiCo heeft honderd Tesla Semi-vrachtwagens besteld. Dat bedrijf zei eerder al de eerste vijftien nog dit jaar in gebruik te gaan nemen. Supermarktconcern Walmart is een van de andere bedrijven die de vrachtwagen hebben besteld.

En wanneer komt de Tesla Cybertruck dan?

Topding natuurlijk, die Semi. Maar hier hebben vooral bedrijven en vrachtwagenchauffeurs iets aan. Wat de gemiddelde consument meer bezighoudt, is wanneer die vermaledijde Tesla Cybertruck nou eens uitkomt. Een exacte datum is daar nog niet van bekend, maar inmiddels is het duidelijk dat 2023 het jaar wordt. Pin ons er niet op vast, want dit zei Elon Musk ook over 2020, 2021 en 2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.