Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 2 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin en Ether knallen omhoog: de voorspellingen voor 2024

De waarde van Bitcoin is in korte tijd enorm gestegen. Voor het eerst in twee jaar is de mijlpaal van 45 duizend dollar bereikt. Ook Ether knalt omhoog. Dat is natuurlijk voer voor wilde voorspellingen voor 2024.

Dit artikel heeft actuele waarde en mag niet worden beschouwd als investeringsadvies. Besteed alleen geld aan crypto als je dat écht kan missen.

Bitcoin bereikt mijlpaal van 45 duizend dollar

De bitcoin is voor het eerst in bijna twee jaar weer meer dan 45.000 dollar waard. De koers van de cryptomunt steeg dinsdagochtend meer dan 4 procent, wat duidt op een toenemend vertrouwen bij grote beleggers. De opmars wordt vooral gedreven door het optimisme dat de Amerikaanse toezichthouder mogelijk ergens begin dit jaar al toestemming geeft voor de eerste beursgenoteerde bitcoinfondsen.

Bitcoin Halving komt eraan: zo hard steeg de koers de vorige keer

Volgens Hayden Hughes, medeoprichter van handelsplatform Alpha Impact, zijn beleggers in de Verenigde Staten en Europa bang dat ze straks niet genoeg bitcoins hebben om flink te kunnen profiteren als de toestemming voor die bitcoinfondsen een feit is. Daarom kopen ze nu volop in, wat de prijs opdrijft.

De stijging in 2023

Ook vorig jaar steeg de bitcoin al flink in waarde. Begin 2022 was de munt zo’n 16.600 dollar waard. Een maand geleden tikte de cryptomunt de 40.000 dollar aan. Meerdere grote financiële bedrijven, zoals BlackRock, deden vorig jaar aanvragen voor beursgenoteerde bitcoinfondsen bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC). Een goedkeuring van de aanvragen kan miljarden dollars aan extra cryptobeleggingen opleveren.

Ether

Andere cryptomunten stijgen de laatste tijd eveneens in waarde. Zo noteerde ether dinsdagochtend bijna 3 procent hoger. Dit is de op een na grootste cryptomunt.

Voorspellingen 2024

De voorspellingen van de koers van Bitcoin voor 2024 schieten alle kanten op. In recordjaar 2021 ging men uit van 100 duizend dollar, maar toen kwam het er niet van. Zou in 2024 de magische grens dan doorbroken worden? Een greep uit de voorspellingen, van mild tot extreem. Het gaat om voorspellingen voor de hoogste waarde in 2024, na de halvering van 2024. Lees hier meer over de voorspellingen.

Rania Gule, marktanalist bij XS.com – 50.000 dollar
Bloomberg – 50.000 dollar
Matrixport – 125.000 dollar
Coincodex – 84.100 dollar
Standard Chartered – 100.000 dollar

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.