Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Pathé Privé: je kunt nu als consument je eigen bioscoopzaal huren

Hoe je het ook wendt of keert, naar de bioscoop gaan is nu meer gedoe. Je loopt toch iets minder relaxt de bioscoopzaal in om je favoriete film te checken. Pathé heeft nu een oplossing, mits je genoeg familie of vrienden weet te strikken.

Je kunt middels Pathé Privé nu namelijk een complete zaal afhuren. Ja, dat lees je goed: je eigen privébiscoop. Zo kun je netjes op anderhalve meter afstand eindelijk weer eens met vrienden en/of familie naar de bioscoop.

Pathé Privé

Let wel: dan moet je dus ook in de bioscoopzaal aan social distancing doen. Ook al ken je iedereen die meekomt. Door de beperkte ruimte in bioscoopzalen is er ook een maximaal aantal personen dat je kunt uitnodigen: 30 man.

In totaal kost het je middels Pathé Privé 570 euro om een zaal af te huren. Dan kun je zelf een film uitzoeken, uit het huidige aanbod. Dat komt omgerekend neer op 19 uur per persoon, en daar zit de frisdrank en popcorn al bij inbegrepen. Zorg er wel voor dat je er snel bij bent: je moet zalen minstens twee weken van te voren reserveren.

Extra service

Pathé verhuurt al jaren op deze manier bioscoopzalen aan bedrijven. Nu pas kun je er als particulier ook gebruik van maken, vanwege de huidige pandemie: “Steeds vaker kregen wij het verzoek of het mogelijk is voor particulieren. In deze periode is de behoefte om met een eigen privé gezelschap naar de film te gaan nog groter geworden,” aldus commercieel directeur van Pathé Doron Kurz.

Ondertussen nadert 1 juli. Dat is een belangrijke datum, want vanaf dan mogen er 100 man in een bioscoopzaal. Of Pathé dat aantal ook gaat hanteren met Pathé Privé, is nog onbekend. Overigens is het maar de vraag of er de komende weken wel een film is die je in de bioscoop wilt gaan checken. Wonder Woman 1984 en Tenet zijn namelijk opnieuw uitgesteld

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.