Christopher Nolan’s Tenet en Wonder Woman 1984 opnieuw uitgesteld

Tenet wordt dé test voor Hollywood. Kunnen peperdure blockbusters alsnog genoeg winst maken in deze tijden? Regisseur Christopher Nolan stond erop dat Warner Bros. het niet op safe zou spelen. Zijn nieuwe film moest de bioscopen weer een hart onder de riem steken.

Toch is afgelopen weekend bekendgemaakt dat Tenet twee weken is opgeschoven, van 17 juli naar 31 juli. Zelfs Disney CEO Bob Chapek gaf onlangs in een interview aan dat ze Tenet in de gaten houden, omdat de film een week voor de live-action remake van Mulan uitkomt.

Tenet en Wonder Woman 1984 uitgesteld

Heel Hollywood leeft in onzekerheid, en iemand moet de spits afbijten. Maar hoe snel al? Ook Wonder Woman 1984 is opnieuw uitgesteld. Die film zou aanvankelijk op 5 juni uitkomen, maar staat ondertussen op de planning voor 2 oktober.

Als goedmakertje voor het uitstellen van Tenet komt Inception terug naar de bioscoop. Op 17 juli wordt de tiende verjaardag van Christopher Nolan’s meesterwerk gevierd. Dit zal hoogstwaarschijnlijk niet de laatste keer zijn dat het grote startschot voor de bioscopen wordt uitgesteld.

Onvoorspelbaar

Warner Bros. en Disney zijn nog steeds van plan om hun grote releases van deze zomer alsnog uit te brengen. Andere studio’s, zoals Universal, nemen het zekere voor het onzekere. De nieuwe Fast and Furious, F9, is bijvoorbeeld een jaar opgeschoven naar april 2021.

De bioscopen in Amerika gaan langzaam weer open, maar het gedrag van consumenten valt tijdens deze pandemie niet te voorspellen. Hebben fans alsnog alle maatregelen ervoor over om de nieuwe Wonder Woman in de bioscoop te gaan kijken?

Spits afbijten

Iemand moet het spits afbijten, maar de risico’s zijn groot. Films als Tenet en Mulan kunnen met gemak rond de 1 miljard dollar omzetten in de bioscoop. Door ze te vroeg uit te brengen kunnen studio’s honderden miljoenen dollars mislopen, en je hebt niet elk jaar een nieuwe Christopher Nolan klaar staan.

Aan de andere kant: geen enkele film uitbrengen is ook geen optie, omdat er dan in 2020 helemaal geen winst wordt gemaakt. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Variety

Reageer op artikel:
Christopher Nolan’s Tenet en Wonder Woman 1984 opnieuw uitgesteld
Sluiten