Alrik de Jong
Alrik de Jong Eten & Drinken 5 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Het Big Lewbowski Cocktail Book is een must voor dudes met smaak

Er komt een cocktailboek die een beetje cocktail- en filmliefhebber op zijn koffietafel wil. The Unofficial Big Lebowski Cocktail Book staat vol met cocktails die geïnspireerd zijn op de dude, inclusief de White Russian.

The Big Lewboski is een heerlijke film van Joel en Ethan Coen, vol zwarte humor en omringd met een gouden cultrand. De komedie gaat over twee sociaal gestoorde bowlers die zich, zonder het te beseffen, in de nesten werken.

Jeff Bridges speelt Jeffrey ‘The Dude’ Lebowski, die wordt aangezien voor zijn steenrijke en verlamde naamgenoot, op wie de misdaad het heeft voorzien. Op advies van zijn bowlingpartners Walter (John Goodman), een felle Vietnamveteraan, en de timide Donny (Steve Buscemi) bezoekt The Dude de echte Lewbowski. Dan ontspruit zich een avontuur waaraan de filmgeschiedenis veel dank verschuldigd is.

The Unofficial Big Lebowski Cocktail Book

Dit jaar bestaat de film 25 jaar, en daar wordt op geproost met een White Russian (die bij cocktailbars ook te bestellen is als de ‘The Dude’) en nog veel meer cocktails. De White Russian is het favoriete drankje van de hoofdrolspeler, maar met zijn cocktailbar in huis is Jeffrey van alle markten thuis.

The Unofficial Big Lebowski Cocktail Book, the dude, white russian, boek

In The Unofficial Big Lebowski Cocktail Book vind je meer dan vijftig recepten voor cocktails, die zijn geïnspireerd op de cultklassieker. Een paar van de mixjes die je terugvindt in het boek zijn de The Dude (White Russian), Porn Star Martini, The Nihilist, Bowling with Jesus en Maude’s Manhattan.

White Russian (The Dude)

The Unofficial Big Lebowski Cocktail Book is vanaf 7 maart 2023 te koop voor 19,99 dollar via Amazon (en te zijner tijd vast ook wel via andere webshops). Mocht je dat te veel geld vinden, dan kunnen we je niet achter laten zonder het recept van White Russian (The Dude) te delen. Dat zie je hieronder, maar het boek vergeet een essentieel onderdeel: de vanillestokjes. En heavy cream is slagroom met een iets hoger vetpercentage. De rest is duidelijk, lijkt ons zo.

The Unofficial Big Lebowski Cocktail Book, white russian, recept, the dude

Check ook onze top 10 whiskycocktails.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.