Alrik de Jong
Alrik de Jong Gezondheid 4 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

De beste zonnebrand van 2024 voor je hoofd en absolute afraders

Oké, het wordt nu echt tijd om je in te smeren. Wat is de beste zonnebrand van 2024 voor je gezicht? En wat zijn de afraders? Daarvoor hanteren we de Consumentenbond, die een uitvoerige test heeft gedaan.

Voor deze specifieke test voor gezichtszonnebrand is gekeken naar optimale bescherming tegen de zon, maar ook naar andere factoren. Er is door de Consumentenbond gelet op bescherming, SPF, uv-filters, gebruiksgemak en ingrediënten. Mensen die graag bakken op een vakantiebedje aan een zwembad zullen niet snel voor factor 50 gaan, maar dit is toch echt wel aan te raden. Een gezonde huid is belangrijker (en ons inziens aantrekkelijker) dan een zongebruinde huid.

De beste zonnebrand van 2024 voor je gezicht

De Consumentenbond heeft de volgende criteria gehanteerd in de test voor de beste zonnebrand voor je gezicht: bescherming, gebruiksgemak, duurzaamheid en etiket. Laatstgenoemde heeft te maken met duidelijkheid en betrouwbaarheid.

Avene Crème sans parfum fini invisible SPF50+

Als beste koop komt Avene Crème sans parfum fini invisible SPF50+ uit de bus, met een eindcijfer van 7,1. Deze crème biedt volgens de Consumentenbond de bescherming die de fabrikant belooft, bevat geen allergenen en ook geen microplastics van de rode lijst. Wel zijn er microplastics van de oranje lijst aangetroffen. Deze zonnebrand kost je 21 euro.

Avene Crème sans parfum fini invisible SPF50+ beste zonnebrand 2024 gezicht volgens consumentenbond
(Afbeelding: Avenue)

Riemann P20 Sensitive Face SPF50+

Ook de Riemann P20 Sensitive Face SPF50+ is een winnende zonnebrand met een 7,1 als rapportcijfer, alleen kost deze 28,99 euro. Wel is deze compleet vrij van microplastics, ook wat betreft de oranje lijst. En deze crème scoort met de uv A-bescherming een 8,2 op bescherming. De Riemann P20 Sensitive Face SPF50+ is alleen wat slechter voor het milieu dan de Avene Crème sans parfum fini invisible SPF50+.

Riemann P20 Sensitive Face SPF50+ beste zonnebrand 2024 gezicht volgens consumentenbond
(Afbeelding: Riemann)

Afraders

Naast winnaars is er ook een aantal absolute afraders:

  • Rituals Invisible sunprotection face cream SPF50+ (Rituals zegt zich niet te herkennen in de testresultaten van de Consumentenbond in 2024. Het merk stelt een onderzoek in naar aanleiding van de test.)
  • Nivea Sun UV Gezicht Sensitive SPF50 (Ook Nivea heeft laten weten het “volstrekt oneens” te zijn met de test.)
  • Biotherm Waterlover face sunscreen SPF50
  • Lancaster Sun Sensitive Oil Free Milky Face Fluid SPF5

De complete test van de Consumentenbond

Bekijk hier de volledige test voor beste zonnebrand van 2024 voor je gezicht. Hiervoor moet je lid zijn van de Consumentenbond, wat al vanaf 5,25 euro per maand kan. Tip: je kunt 7 dagen lang gratis een proefabonnement nemen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.