Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Human Interest 8 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

¡Qué rico! Hier eet je de allerlekkerste taco’s van Nederland

Een goeie taco kan je dag maken: zo eentje met een oorverdovende maisgeur, sappig vlees en een kneepje limoensap. Helaas zit daar wel wat kwaliteitsverschil in: de ene tortilla is de andere niet en ook qua toppings kan er al veel misgaan. Daarom maken onze collega’s van Culy.nl een overzicht van de lekkerste taco’s van Nederland. Hier kun je met een gerust hart bestellen!

Want goed nieuws: het aantal plekken waar je terecht kunt voor authentieke taco’s breidt zich steeds meer uit – met name in de grote steden. Mist deze lijst toch nog een adresje? Tip de redactie en mail je gouden tip naar [email protected].

De lekkerste taco’s van Nederland

Amsterdam

Fiona

Fiona in de Amsterdamse Wallen is ‘n nieuwkomer in het lijstje taqueria’s in onze hoofdstad. Laat je niet misleiden door de locatie: de kwaliteit van de taco’s, verse vis en en de cocktails ligt belachelijk hoog. Zeker bestellen: de taco de jaiba suave (soft shell krab met chipotlemayo, rode ui en koriander) en de tostada de carne apache (met rauw vlees, chili-olie en avocadomayo). Een fantastisch uitzicht op het water krijg je er gratis bij.

MasMais

Bij MasMais in Bos en Lommer nemen ze taco’s serieus, héél serieus. Als één van de enige taqueria’s in Europa maken ze hun tortilla’s zelf: een arbeidsintensief proces dat resulteert in fantastische tortilla’s met een duizelingwekkend maisaroma. Qua toppings is de keuze beperkt maar doordacht en kwalitatief. Die met chicharrón is onze favoriet.

¡Qué rico! Hier eet je de allerlekkerste taco’s van Nederland
(Afbeelding: Winnie Verswijvel voor Culy)

Local Dealer

Local Dealer in Amsterdam-Oost is een kleurrijke hotspot waar je hóé dan ook vrolijk buiten stapt. Dat zit ‘m in het catchy neon-interieur en de cocktails waar niks op aan te merken valt, maar vooral ook in hun geniale taco’s met mals lamsvlees of gefermenteerde ananas.

¡Qué rico! Hier eet je de allerlekkerste taco’s van Nederland
😁 (Afbeelding: Winnie Verswijvel voor Culy)

Coba

Deze authentieke Mexicaanse taqueria kreeg van culinair recensenten louter complimenten. Je eet hier taco’s met een culinaire twist. Zo kun je hier taco’s met kalfszwezerik, bloedworst of pulpo eten. Ook vind je hier dé taco’s el pastor: populair Mexicaans street food waarvoor varkensvlees aan een enorme spies wordt gegaard, zodat het een knapperig korstje krijgt. Het wordt geserveerd op taco’s met gegrilde ananas. Moet je een keer heen, al is het maar voor een mezcalletje aan de bar bij het met kaarslicht verlichte interieur.

Rotterdam

Alfredo’s

Taco’s all day long is wat we willen. En dat kán ook bij Alfredo’s. Ze hebben er heel gevarieerde taco’s met vis, rundergehakt en met Iberisch varkensvlees. Koolsla en bierbeslag zijn elementen op de kaart die vaak terugkomen. Ook vegetariërs onder zijn hier op hun plek. Zo hebben ze een taco met gefrituurde bakbanaan in bierbeslag, met mango- habanero salsa, crema en rode koolsalade. Of eentje met paddenstoelen en sesam-pipian mole met geroosterde pompoenpitjes. Lekker!

Supermercado

Op het menu bij Supermercado staan voor de verandering Latijns-Amerikaanse gerechten. Niet alleen taco’s dus, maar ook Peruaanse ceviche of Argentijnse ribeye. Al het vlees wordt op de houtskoolgrill gegaard.

Andere steden

Kua (Den Haag)

Van vistaco’s tot klassieke taco’s al pastor: Kua belooft authentieke Mexicaanse gerechten van Noord tot Zuid. Ga er heen voor de taco’s maar overweeg ook eens hun elotes of kip in mole poblano te bestellen.

Lucy Lou (Utrecht)

Wie in Utrecht taco-cravings heeft, raden we aan om naar Lucy Lou te gaan. De maistortilla’s worden er rijkelijk belegd met barbacoa, crispy shrimp of kip met pico de gallo. Wie keuzestress heeft kan de tacos to share bestellen, waarbij de chef je verrast met een (naar keuze vegetarisch) menu.

Mis Amores (Eindhoven)

Barbacoa, tinga kip, cochinita pibil, taco’s al pastor… Hoeft het nog betoog dat je bij Mis Amores in Eindhoven the real deal voorgeschoteld krijgt? Een team bestaat uit vijf Mexicanen uit verschillende regio’s van Mexico die hun krachten bundelen. De maistortilla’s maken ze zelf met een machine die Conchinita heet. Sympathiek.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.