Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 3 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is de beste stuurmansauto van 2021 (en hij is verrassend betaalbaar)

Eind 2021 verzamelden onze collega’s van Autovisie de beste stuurmansauto’s van het jaar. Deze namen ze vervolgens mee naar Assen voor de Autovisie Supertest 2021. Op het kletsnatte TT circuit werden onder andere de Porsche 911 GT3, Aston Martin Vantage, Ford Mustang Mach 1 en BMW M5 tot het uiterste gedreven. Opvallende genoeg moesten al deze favorieten het afleggen tegen een betaalbare outsider.

Met een vanafprijs van 54.195 euro behoort de Toyota GR Yaris tot de goedkoopste auto’s die meedingen om de titel ‘beste stuurmansauto’. Toch wist hij de Porsche 911 GT3, Lamborghini Huracán STO, Aston Martin Vantage F1 Edition, BMW M3 Competition, Ford Mustang Mach 1 en BMW M5 CS achter zich te houden. Allemaal bolides die minimaal het dubbele en soms zelfs zes keer zoveel kosten.

Toyota GR Yaris beste stuurmansauto 2021

Maar waarom is de Toyota GR Yaris de beste stuurmansauto van 2021? Volgens Autovisie brengt deze auto je in een verslavende flow. Het sturen is heel direct met veel feedback. Het schakelen voelt heerlijk mechanisch, strak en goed afgebakend. Ook zijn er lovende woorden voor de gretige motor die heerlijk klinkt en de goed werkende vierwielaandrijving. Het resultaat is een auto die doet wat jij wil en garant staat voor ongekend veel plezier.

Autovisie supertest stuurmansauto 2021 Toyota GR Yaris
De Toyota GR Yaris (Afbeelding: Autovisie / Martijn Bravenboer)

Zo weet David in deze supertest af te rekenen met Goliath. Daar heeft de Toyota GR Yaris echter wel wat hulp bij gehad van de weergoden. Volgens Autovisie huiscoureur Peter Kox haalt de nattigheid het beste in deze stuurmansauto naar boven. Onder normale omstandigheden heb je meer vermogen nodig om het leuk te maken. Maar ondanks enige gebrek aan power zet ook Peter Kox de Toyota GR Yaris boven bijna alle andere Autovisie supertest-deelnemers.

De Autovisie supertest

We zeggen bijna, want Peter Kox heeft één auto die hij boven de ​​Toyota GR Yaris verkiest. Volgens de huiscoureur van Autovisie gaat de titel ‘beste stuurmansauto’ naar de Porsche 911 GT3. Kox kan niks bedenken dat niet goed is aan deze auto, en benadruk dat de GT3 ook nog eens geschikt is voor dagelijks gebruik. Kortom, precies wat je wil als je een goede stuurmansauto zoekt.

Autovisie supertest stuurmansauto 2021
Fantastisch in de regen (Afbeelding: Autovisie / Sytse Dijkstra)

Een nadeel van de Porsche 911 GT3 is echter de prijs. Wie deze nagenoeg perfectie machine op zijn oprit wil hebben, moet daar dik twee ton voor neerleggen. Dat maakt hem voor de meesten onbereikbaar. Daarom begrijpen we goed dat Autovisie ervoor gekozen heeft om de Toyota GR Yaris op één te zetten. Want dat is momenteel de beste stuurmansauto die ook nog eens betaalbaar is.

Lewis Hamilton is miljoenen rijker en een ‘vreselijke’ auto lichter

Wil je de gehele Autovisie supertest lezen, ga dan snel naar de winkel en haal de nieuwste Autovisie in huis.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.