Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 3 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Lewis Hamilton is miljoenen rijker en een ‘vreselijke’ auto lichter

Het wagenpark van Lewis Hamilton is een ‘vreselijke’ auto lichter. Volgens Quattroruote heeft de Formule 1-coureur zijn Pagani Zonda 760 LH verkocht voor een slordige 10 miljoen euro.

Tegenwoordig komt Lewis Hamilton op voor goede zaken als diversiteit en inclusie, maar er was een tijd dat hij voornamelijk de headlines haalde vanwege zijn excentrieke en uitbundige levensstijl. Met de auto die hij heeft verkocht, haalde hij ook een keer de krantenkoppen.

De Pagani Zonda 760 LH van Lewis Hamilton

Lewis Hamilton ging namelijk alles behalve zuinig met deze sportauto om. Zo raakte hij in Monaco eens stilstaande auto’s, na een wild nachtje feesten. Het is ook de auto waarmee hij tegen het verkeer inreed in Monaco. In een interview vertelde hij later dat de De Pagani Zonda 760 LH “vreselijk is om in te rijden”. Op zich komt het dan ook niet als een verrassing dat hij juist deze wagen heeft verkocht.

Het gaat om een gepersonaliseerde versie van de Pagani Zonda 760 RS, waarbij de laatste twee letters zijn vervangen door de initialen van de Formule 1-coureur. De auto beschikt over een 7.3 liter V12-motor van AMG met 760 pk en is uitgevoerd in het paars. De bolide trekt in 2,7 seconden op naar de 100 kilometer per uur en haalt een topsnelheid van 344 kilometer per uur.

Het wagenpark van de Formule 1-coureur

De Pagani Zonda 760 LH maakte deel uit van het krankzinnige wagenpark van Lewis Hamilton, bestaande peperdure bolides en pijlsnelle supercars. Denk daarbij aan een McLaren P1, Ferrari LaFerrari en Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Black Series. Bekijk zijn complete wagenpark hier, al vindt er de laatste tijd een behoorlijke verschuiving plaats, dus wellicht zijn er alweer wat nieuwe auto’s bijgekomen. Naar verluidt wil de Brit in de toekomst vooral nog elektrische wagens kopen.

Pagani Zonda 760 LH, lewis hamilton
(Afbeelding: Wheelsage)

Nu wil je natuurlijk weten of Max Verstappen onderdoet voor Lewis Hamilton. Op het Formule 1-circuit rijdt hij doorgaans in een mindere auto, maar hoe zit dat op de snelweg? Welnu, bekijk hier het wagenpark van de Nederlandse Formule 1-coureur.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.