Felix Decavel
Felix Decavel Eten & Drinken 2 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

De beste Nederlandse restaurants qua kerstdiner met tafels vrij

We hebben het gecheckt. Er is nog plaats op 25 december. Bij deze Nederlandse toprestaurants kun je aan tafel schuiven voor een ultra-gastronomisch kerstdiner.

Maar voor de beste steaks van het land moet je bij deze toptenten een plaatsje zien te bemachtigen. Of gewoon zelf een lapje vlees bakken volgens ons eigen recept.

Kerstdiner bij de beste restaurants in Nederland

Naast Michelin is er nog een Franse gids die het beste eten ter wereld proeft. De Gault&Millau reikt in tegenstelling tot zijn tegenhanger geen sterren uit, maar scores op twintig. En als we kijken naar de beschikbaarheid op 25 december, zijn dit de vijf beste restaurants in Nederland waar je nog een tafeltje kunt reserveren voor een kerstdiner. Indien toch al volzet wanneer je dit artikel leest, kun je via de website van Gault&Millau checken bij welke toprestaurants er wel nog tafels vrij zijn.

Tribeca – Heeze

Met een score van 19 op 20 deelt Tribeca in Heeze de tweede plaats van smakelijkste restaurant van het land. Voor Kerstmis kun je er zowel ‘s middags als ‘s avonds terecht. Het menu bestaat uit 8 gangen van de hautste cuisine.

kerstdiner, beste restaurant, Nederland, Gault&Millau
(Afbeelding: Tribeca)

Reserveren

‘t Nonnetje – Harderwijk

‘t Nonnetje in Harderwijk is het volgende toprestaurant op het lijstje met nog plaatsjes beschikbaar voor een kerstdiner. Ook hier kun je volgens de Gault&Millau alleen maar tevreden naar buiten lopen, met een score van 18 op 20.

kerstdiner, beste restaurant, Nederland, Gault&Millau
(Afbeelding: 't Nonnetje)

Reserveren

Merlet – Schoorl

In de duinen van Schoorl torent restaurant Merlet erbovenuit met een score van 17,5 op 20 in de Gault&Millau. Het is tevens een hotel, dus mocht je een glaasje te veel willen drinken, kun je na het kerstdiner blijven overnachten.

kerstdiner, beste restaurant, Nederland, Gault&Millau
(Afbeelding: Merlet)

Reserveren

De Nederlanden – Vreeland

Restaurant De Nederlanden in Vreeland noteert een score van 17 op in 20 in de Gault&Millau. Een kerstdiner kun je ook hier laten verlengen tot een overnachting in het bijhorende boutique hotel.

kerstdiner, beste restaurant, Nederland, Gault&Millau
(Afbeelding: De Nederlanden)

Reserveren

‘t Amsterdammertje – Loenen

Niet in de hoofdstad maar bij Loenen aan de Vecht ervaar je Antilliaanse gastronomische gastvrijheid. ‘t Amsterdammertje scoort 16 op 20 in de Gault&Millau. Voor een tropisch kerstdiner, bestaat er geen beter restaurant in Nederland.

kerstdiner, beste restaurant, Nederland, Gault&Millau
(Afbeelding: Gault&Millau)

Reserveren

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.