Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 23 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

De beste mini-series per streamingdienst om in één ruk uit te kijken

Eens de bladeren vallen, regent het luie zondagen. Maar als volleerde veldwachters loodsen we je met plezier door het herfstbos. Dit zijn de beste mini-series die je in één rukwind uitkijkt.

Alle streamingdiensten passeren onze regenachtige revue. En als er een reeks ontbreekt, dan prijkt het vast in een van onze artikels over de beste mini-series op Netflix, HBO Max en Disney+.

Beste mini-series om in een herfstweekend te bingen

Eerst de spelregels. IMDb-scores staan er louter ter controle van onze deskundige luiheid bij. En eerder behandelde mini-series (zie bovenstaande) laten we in de kou staan. Daarnaast mag er slechts één herfstseizoen van de serie verschenen zijn en moet je de reeks kunnen streamen in Nederland. Overigens houden we ons niet aan de feiten: al onze weekenden zijn doorspekt met een hutsepot aan fictie.

In willekeurige volgorde; dit zijn de beste mini-series die je in één rukwind uitkijkt.

Maid – Netflix

IMDb-score: 8,4

Bood Brad Pitt in Once Upon a Time In Hollywood een pijpbeurt aan, maar in Maid schittert Margaret Qualley als piepjonge alleenstaande moeder in een hartverscheurend doch vertederend verhaal. Het rastalent is de dochter van Andie MacDowell, de eighties-legende die ook in deze mini-serie de rol van – hopelijk fictieve – moeder vertolkt.

A Very English Scandal – Amazon Prime Video

IMDb-score: 7,7

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hugh Grant speelt de eerste Britse politicus ooit die moest terechtstaan voor moord. En dat op zijn mannelijke partner in een tijd waar homoseksualiteit nog illegaal was. Alles aan deze mini-serie is uitermate Brits: van het preutse politieke schandaal tot het onverwachte randje donkere humor.

beste mini-series, a very english scandal
(Afbeelding: Amazon Prime Video)

White House Plumbers – HBO Max

IMDb-score: 6,8

Van een typisch Brits naar een typisch Amerikaans schandaal. Van Hugh Grant naar Woody Harrelson. En met Lena Heady (Queen Cersei) als partner-in-crime pleegt zelfs een plichtbewuste man de meest idiote misdaad. Kreeg uit conservatieve hoek meer slechte kritiek dan de reeks verdiende. Behoort tot de beste mini-series van 2023.

1883 – SkyShowtime

IMDb-score: 8,7

Voorproefje van het geniale Yellowstone en de perfecte prequel om de hitserie met Kevin Costner aan te vatten. 1883 beschrijft het onverbloemde verhaal van het Amerikaans pioniersbestaan: dodelijk en zonder garantie op geluk.

beste mini-series, 1883
(Afbeelding: SkyShowtime)

The Dropout – Disney+

IMDb-score: 7,5

Zit intussen in de bak, aan het werk voor een fractie van wat ze eerder verdiende. Maar de verbijsterende oplichting van Steve Jobs-wannabe Elizabeth Holmes hield Silicon Valley jarenlang in z’n greep. The Dropout behoort dan ook moeiteloos tot de beste mini-series op Disney+.

Black Bird – Apple TV+

IMDb-score: 8,1

Zit je liever tien jaar lang opgesloten in een gevangenis met minimale beveiliging of kies je ervoor om een doodenge seriemoordenaar om de tuin te leiden? Gruwelijk spannend, Black Bird is met voorsprong de beste mini-serie op AppleTV+. Tevens een van de allerlaatste rollen van recent overleden Goodfellas-held Ray Liotta.

beste mini-series, black bird
(Afbeelding: Apple TV+)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.