Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

De 10 beste films van 20 jaar geleden en waar je ze nu streamt

2004 was best een lekker filmjaar. Een overzicht van de beste films van 20 jaar geleden en waar je ze nu streamt.

Je voelt je vast oud als je beseft dat de onderstaande films alweer 20 jaar geleden zijn uitgekomen. Onze favoriete film uit 2004 is in ieder geval Kill Bill: Volume 2 van Quentin Tarantino.

De beste films van 20 jaar geleden (2004) streamen

Maar er zijn in 2004 nog veel meer goede films uitgekomen, zoals Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Onze favorieten op een rij, inclusief de streamingdiensten die de jonge klassiekers nu aanbieden.

Kill Bill: Volume 2

Streamen via: Videoland
IMDb-score: 8.0

Het vervolg op het eveneens geniale Kill Bill. Voordat ‘de Bruid’ (Uma Thurman) haar vroegere baas en geliefde confronteert, die haar vier jaar geleden probeerde te doden tijdens haar bruiloft met een andere man, gaat een moordenaar eerst achter zijn jongere broer en haar eenogige tegenhanger aan. Maar het plot van deze film uit 2004 moet je eigenlijk niet uitleggen. Gewoon streamen, veel beter vond je het 20 jaar geleden niet.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Streamen via: Skyshowtime
IMDb-score: 8.3

Als een jong stel uit elkaar gaat, laten ze via een medische behandeling de herinneringen aan de relatie uit hun hersenen wissen. Maar tijdens dit proces herbeleeft de man de passie die ze ooit voor elkaar voelden. Met een ijzersterke Kate Winslet en Jim Carrey in de hoofdrollen.

Million Dollar Baby

Streamen via: Cinetree
IMDb-score: 8.1

Maggie (Hilary Swank), een vastberaden jonge vrouw, vecht zich samen met haar verbitterde bokscoach Frankie Dunn (Clint Eastwood) omhoog in een door mannen gedomineerde bokswereld. Samen werken ze toe naar een ongelooflijke kans op succes. Maar wanneer de eeuwige roem binnen handbereik ligt, beslist het lot toch anders. 20 jaar geleden uitgekomen, maar tijdloos goed.

Team America: World Police

Streamen via: Amazon Prime Video
IMDb-score: 7.2

Deze hilarische parodie op Amerika, gemaakt door de mannen achter South Park, was in onze studentenjaren de ultieme stonerfilm die we niet vaak genoeg konden zien. Een speciaal poppenteam beschermt de planeet tegen terroristen en dictator Kim Jong Il (die de ‘l’ uitspreekt als ‘r’). De groep marionetten krijgt echter ook te maken met liberale Hollywood-acteurs die walgen van hun tactieken.

The Incredibles

Sreamen via: Disney+
IMDb-score: 8.0

The Incredibles uit 2004 wordt nog altijd gezien als een van de beste Pixar-films ooit. 20 jaar konden ze al behoorlijk overweg met CGI, zo blijkt in deze superheldenfilm. Opvallend waren de voluptueuze billen van Elastigirl, maar daar zat een gedachte achter.

The Notebook

Streamen via: Amazon Prime Video
IMDb-score: 7.8

Als er in 2004 één romantische film uitsprong, dan was het The Notebook met Ryan Gosling en Rachel McAdams. Het plot voert je langs lange flashbacks. Het verhaal, dat zich grotendeels in de jaren 40 afspeelt, wordt door de oude Noah aan zijn dement geworden vrouw Allie in een verzorgingstehuis verteld. Hij leest het haar voor uit een schriftje. Tissues in de aanslag, want de tranen vloeiden 20 jaar geleden rijkelijk in de bioscopen.

Hotel Rwanda

Streamen via: Apple TV
IMDb-score: 8.1

Terwijl de vreselijke genocide tegen de Tutsi’s plaatsvindt in Rwanda besluit hotelmanager Paul Rusesabagina om meer dan duizend Tutsi’s onder te brengen in zijn hotel en te beschermen tegen de Hutu militia. 20 jaar later nog akelig actueel.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Streamen via: HBO Max
IMDb-score: 7.9

Jawel, in 2004 kwam het derde deel van Harry Potter Potter uit. Behoeft verder geen uitleg natuurlijk. Binnenkort worden alle verhalen opnieuw verteld in een gloednieuwe Harry Potter-serie.

Nobody Knows

Streamen via: Amazon Prime Video
IMDb-score: 8.0

De tiener Akira Fukushima en zijn jongere broers en zussen zijn in de steek gelaten door hun moeder, Keiko. Keiko, die is ingetrokken bij een nieuwe minnaar, heeft Akira de leiding gegeven over zijn broer en twee zussen, met weinig geld en eten om ze te onderhouden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal in 1988. Echt een ijzersterke Japanse film.

The Butterfly Effect

Streamen via: Amazon Prime Video
IMDb-score: 7.6

De getraumatiseerde student Evan Treborn (Ashton Kutcher) kan met zijn geest terugkeren naar zijn jeugd om de levens van zijn vrienden op de rails te krijgen. Maar zijn daden hebben een enorme weerslag op de toekomst. Deze heerlijke sciencefiction uit 2004 is één grote mindfuck.

De top 100 van IMDb

Smaken verschillen, dus we missen in jouw optiek vast nog veel films van 20 jaar geleden. Bekijk hier de top 100 uit 2004 van IMDb.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.