Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 24 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

De 10 beste Netflix-documentaires van dit moment volgens IMDb

Netflix biedt een breed scala aan documentaires, maar welke zijn nou écht de moeite waard? IMDb scheidt gelukkig het kaf van het koren. Wil je zeker weten dat je aan een topper begint? Bekijk dan de 10 beste documentaires volgens IMDb die je nu op de streamingdienst vindt.

Eerder las je al over de zeven documentaires op Netflix met een 100% score op Rotten Tomatoes. Daar zitten behoorlijk verrassende namen tussen. De top 10 volgens IMDb bestaat uit bekendere namen. Als docu-connaisseur moet je ze eigenlijk allemaal gezien hebben.

De beste Netflix-documentaires volgens IMDb

In dit artikel vind je zowel Originals als documentaires van externe partijen. De lijst wordt regelmatig geüpdatet. Mocht er een rating veranderd zijn, waardoor de top 10 niet meer klopt: laat het ons weten via Instagram.

1. Our Planet (2019) – IMDb: 9,3

David Attenborough neemt je mee op reis naar de mooiste plekken van onze planeet. Ditmaal niet louter prachtige natuurbeelden, maar ook een serieuze boodschap. Onze mooie planeet wankelt aan de rand van de afgrond. Ontdek wat klimaatverandering voor verstrekkende gevolgen heeft voor alle levende wezens in deze prachtige documentaire.

2. The Last Dance (2020) – IMDb: 9,1

The Last Dance neemt je mee naar de gloriejaren van Michael Jordan met geweldig beeldmateriaal uit de jaren tachtig en negentig. Een unieke blik op de rauwe werkelijkheid – vol verraad en intriges – die schuilgaat achter de meest succesvolle periode ooit van de Chicago Bulls. Op het gebied van sport een van de beste documentaires ooit, zo niet de allerbeste.

3. Life (2009) – IMDb: 9,1

Nog een absolute must op Netflix voor de echte natuurliefhebber. Samen met zijn gelauwerde cameracrew van BBC neemt David Attenborough je mee naar de mooiste plekken op aarde. Een meeslepende documentaire die alle aspecten van het leven belicht. Met zijn hypnotiserende vertelstem reis je langs zinderende jachttaferelen, diepzeeleven, en de meest prachtige, unieke wezens.

4. Greatest events of WWII in Colour (2019) – IMDb: 8,7

Een indrukwekkende kijk op een van de donkerste periodes uit onze geschiedenis. Van Pearl Harbor tot D-day. Historische gebeurtenissen komen tot leven dankzij ingekleurde beelden. Netflix staat vol met documentaires over de Tweede Wereldoorlog, dit is dus de beste.

5. Making a Murderer (2015-2018) – IMDb: 8,6

Onterecht voor moord veroordeeld, of toch niet? Deze veelgeprezen reality-thriller volgt 2 mannen  over een periode van 13 jaar die misschien wel onterecht vastzitten voor moord. Een van de eerst grote Netflix-documentaires, maar nog altijd actueel.

6. My Octopus Teacher (2020) – IMDb: 8.4

Na een existentiële crisis besluit Craig Foster te gaan zwemmen in de koude wateren van Zuid-Afrika om zichzelf opnieuw te ontdekken. Tijdens deze ontdekkingsreis raakt hij bevriend met een octopus, een zeer intelligent wezen.

7. Tales by light (2015 – 2018) – IMDb: 8.3

Op nummer 7 vinden we de laatste natuurdocumentaire uit de top 10 beste documentaires op Netflix volgens IMDb. Achter elk beeld zit een verhaal. Tales By Light verenigt verkenning, fotografie en de natuurlijke wereld. Deze prachtige docu volgt fotografen op de voet, terwijl ze de grenzen van hun vak verleggen.

8. Kiss the Ground (2020) – IMDb: 8.3

Een groep wetenschappers en beroemdheden, waaronder Hollywood-acteur Woody Harrelson, laat zien hoe de grond van onze planeet de sleutel kan zijn in de strijd tegen klimaatverandering.

9. Seaspiracy (2021) – IMDb: 8.2

Seaspiracy onderzoekt de wereldwijde visserij-industrie, daagt noties van duurzame visserij uit en laat zien hoe menselijk handelen wijdverbreide vernietiging van het milieu veroorzaakt.

10. Cowspiracy: The Sustainability Secret (2014) – IMDb: 8.2

Volg de schokkende, maar tegelijkertijd humoristische reis van een aspirant-milieuactivist die de meest dringende milieuproblemen aankaart en het pad naar echte duurzaamheid zoekt. Deze documentaire heeft de kijk op vleesconsumptie voorgoed.

Toch geen zin in uitgebreide Netflix-documentaires en kijk je liever een film of serie? Check dan deze overzichtspagina met nieuws over de nieuwste content.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.