Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 28 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

De 10 best verdienende YouTubers (met een 9-jarige op plek 1)

Het is inmiddels geen verrassing meer dat je met YouTube grof geld kunt verdienen. Maar dat de persoon die het meest met YouTube heeft verdiend pas 9 jaar oud is, dan weer wel. De 9-jarige Ryan Kaji staat volgens Forbes met stipt op nummer 1 in de top 10 best verdienende YouTubers van dit jaar. Het kind verdiende bijna 30 miljoen dollar door speelgoed te ‘unboxen’ en uit te testen.

Het is al de derde keer op rij dat Ryan de titel voor best betaalde YouTuber binnen sleept.

Top 10 best verdienende YouTubers

Natuurlijk wist deze ‘child influencer’ dat niet in z’n eentje voor elkaar te krijgen. Zijn familie runt inmiddels negen YouTube-kanalen, waarvan Ryan’s World de grootste is met 41,7 miljoen subscribers. Ryan’s best bekeken video is de ‘Huge Eggs Surprise Toys Challenge’ met meer dan 2 miljard views. Het is één van de zestig best bekeken video’s op YouTube ooit.

De totale top 10 wist van juni 2019 tot juni 2020 in totaal 211 miljard dollar te verdienen met hun YouTube-accounts, schat Forbes.

1. Ryan Kaji – 29,5 miljoen dollar (24 miljoen euro)

De 9-jarige wist een indrukwekkende 29,5 miljoen dollar met zijn kanaal Ryan’s World te verdienen, maar daar blijft het niet bij. Geschat wordt dat het kind (en zijn familie) dit jaar ook 200 miljoen dollar verdienden met speelgoed en kleding van het merk Ryan’s World. Ook heeft hij dit jaar voor meerdere miljoenen een deal getekend bij Nickelodeon voor zijn eigen tv show.

2. Mr Beast (Jimmy Donaldson) – 24 miljoen dollar (19.6 miljoen euro)

De tweede plaats in het lijstje best verdienende YouTubers wordt bezet door Jimmy Donaldson, bekend als Mr Beast op het platform. De 22-jarige is een nieuwkomer in de lijst en is bekend geworden door video’s waarin hij zichzelf bijvoorbeeld invriest in ijs. Ook staat hij erom bekend geld en auto’s weg te geven in zijn video’s.

3. Dude Perfect – 23 miljoen dollar (18,8 miljoen euro)

De 23 miljoen dollar moet wel worden verdeeld onder de vijf vrienden achter Dude Perfect. Het YouTube-kanaal is vooral bekend door de gespecialiseerde en ingewikkelde trickshots.

4. Rhett and Link – 20 miljoen dollar (16,3 miljoen euro)

Een andere nieuwkomer op de lijst is het YouTube-kanaal Rhett and Link, dat wordt gerund door de 43-jarige Rhett James McLaughlin en de 42-jarige Charles Lincoln. Het kanaal begon in 2012 met een nerdy talkshow, maar is inmiddels uitgegroeid tot een imperium met zes YouTube-kanalen.

5. Markiplier – 19,5 miljoen dollar (16 miljoen euro)

Eén van de weinige gamers in de top 10 dit jaar. De Hawaiiaanse Mark Edward Finsbach maakt al YouTube-video’s over games sinds 2012. Naast zijn YouTube-kanaal verdient hij geld met merchandise.

6. Preston Arsement – 19 miljoen dollar (15,5 miljoen euro)

Preston Arsement begon als 15-jarig jochie op YouTube met het spelen van Minecraft. Tien jaar later is zijn kanaal uitgegroeid tot een business met 24 mensen in dienst. Zo’n zes jaar geleden begon hij ook een bedrijf dat video games produceert binnen Minecraft. “Dat bedrijf is soms zo lucratief dat ik er meer mee verdien dan met YouTube zelf”, vertelt hij aan Business Insider.

7. Nastya – 18,5 miljoen dollar (15,1 miljoen euro)

De jongste van de lijst is Anastasia Radzinskaya, een 6-jarig Russisch meisje dat 191 miljoen abonnees heeft op haar kanaal. Samen met haar vader maakt ze video’s waarin ze onder andere zingt, speelt met speelgoed en telt tot tien.

8. Blippi – 17 miljoen dollar (14 miljoen euro)

De 32-jarige Stevin John is de enige volwassene in dit lijstje die content maakt voor kinderen. Hij verkleedt zich in een kleurrijk kostuum en maakt leerzame video’s voor kinderen over kleuren en dieren, bijvoorbeeld.

9. David Dobrik – 16 miljoen dollar (13 miljoen euro)

David Dobrok begon zijn internet carrière in 2013 op Vine, en heeft sindsdien meer dan 15 miljoen subscribers op YouTube weten te verzamelen. Inmiddels springt hij ook op de TikTok-trein en maakt hij minder YouTube-video’s, dus ook daar zal hij een lekker zakcentje verdienen.

10. Jefreestar – 15 miljoen dollar (12.2 miljoen euro)

Jeffrey Lynn Steininger is een voormalig zanger, die zijn muziekcarrière stopte om make-up tutorials op YouTube te maken. Inmiddels heeft hij ook zijn eigen cosmeticalijn uitgebracht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.