Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 19 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 10 best verdienende YouTubers van dit moment

Met zinloze capriolen uithalen op YouTube uithalen kun je behoorlijk wat verdienen, blijkt maar weer eens. Forbes heeft de lijst met best betaalde YouTubers bekend gemaakt.

De kans is groot dat jij niet de hele dag filmpjes en series op YouTube zit te kijken, maar voor een zekere generatie is het toch echt normaler dan reguliere televisie of Netflix. Van de meeste sterren uit het rijtje heb je allicht nog nooit gehoord. Samen zijn ze goed voor een een jaarinkomen van 300 miljoen dollar.

Top 10 best betaalde YouTube-sterren

De geschatte inkomsten zijn op basis van afgelopen jaar en gebaseerd op data van Captiv8, SocialBlade en Pollstar. Belastingen en eventuele juridische vergoedingen zijn niet meegerekend. Wat wel verfrissend is: in tegenstelling tot Instagram en TikTok red je het hier getuige deze top 10 met alleen met foto’s in bikini. Je moet je behoorlijk uitsloven.

1. MrBeast – $54 Million USD

MrBeast heeft inmiddels zoveel geld verdiend aan YouTube-advertenties, dat hij de meest absurde contests kan uitvoeren. Die massaal bekeken worden.

2. Jake Paul – 45 miljoen dollar

Juist, die geflipte YouTube-grootverdiener die UFC-vechters uitdaagt en abominabele muziekvideo’s deelt. Daarnaast doet hij nog allerlei aparte dingen.

3. Markiplier – 38 miljoen dollar

Mark Edward Fischbach, zoals YouTube-ster Markiplier officieel heet, verdient zijn geld voornamelijk met Let’s Play-video’s en survival-horror-computerspellen.

4. Rhett and Link – 30 miljoen dollar

Bekend van het YouTube-kanaal Good Mythical Morning, met hun gelijknamige dagelijkse praatshow. Daarnaast hebben Rhett McLaughlin en Link Neal nog vijf succesvolle kanalen.

5. Unspeakable – 28,5 miljoen dollar

Allerlei rare experimenten en contests, met hysterisch commentaar. Hier kijken dus echt miljoenen mensen naar.

6. Nastya – 28 miljoen dollar

Dit YouTube-account bestaat louter uit het soort psychedelische kindervideo’s zoals je hierboven ziet.

7. Ryan Kaji – 27 miljoen dollar

Dit 10-jarige jochie stond vorig jaar nog bovenaan de lijst met best betaalde YouTube-sterren, nu moet hij het doen met plek zeven. Nog steeds geen slecht salaris voor zijn leeftijd.

8. Dude Perfect – 20 miljoen dollar

Als je van trickshot-video’s houdt, dan ben je op bij Dude Perfect aan het juiste adres. Toegegeven: best bevredigend om naar te kijken.

9. Logan Paul – 18 miljoen dollar

Het broertje van Jake Paul.

10. Preston Arsement – 16 miljoen dollar

Met heel veel geschreeuw doet deze YouTuber allerlei extreme dingen, zoals 24 uur lang doorbrengen in een privévliegtuig.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.