Jana Witteman
Jana Witteman Films & Series 18 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De 5 best betaalde actrices van 2022 en hun inkomsten

Waar het gemiddelde salaris binnen de kunst- en cultuursector nét boven modaal ligt, hebben topacteurs een stuk meer te besteden. De grote actrices der aarde hoeven in ieder geval niet op een houtje te bijten. Wat de best betaalde actrices het afgelopen jaar op de bankrekening konden bijschrijven? Dat lees je hier.

Om te beginnen: het salaris van deze actrices komt bij lange na niet in de buurt bij dat van hun mannelijke collega’s. Zo wordt het inkomen van Tom Cruise in 2022 geschat op 100 miljoen dollar en Will Smith zou 35 miljoen dollar ontvangen voor zijn bijdrage aan de thriller Emancipation. Over geëmancipeerd gesproken; deze loonkloof is voorlopig dus nog niet gedicht.

De best betaalde actrices van 2022

Eer las je wat de best betaalde topmodellen op aarde verdienen. Actrices moeten er een stuk meer voor doen, maar krijgen minder. Al hoor je deze top 5 vast niet klagen.

1. Margot Robbie

Deze actrice steekt met haar salaris van 2022 met kop en schouders boven de rest uit. Met haar rol in Barbie verdiende zij – hou je vast – 12,5 miljoen dollar. Overigens was hier geen sprake van onderscheid tussen mannen en vrouwen: Margot Robbie verdiende net zo veel als haar mannelijke collega Ryan Gosling.

nieuwe films en series, december 2022, disney plus, amsterdam, margot robbie
Margot Robbie in Amsterdam (Afbeelding: Disney+)

2. Sandra Bullock

Het publiek kon niet om haar comeback heen. Sandra Bullock schitterde het afgelopen jaar weer op het witte doek met haar rol in The Lost City. Omringd door Channing Tatum en Daniel Radcliffe harkte ze 10 miljoen dollar binnen.

best betaalde actrices, 2022, sandra bullock
Sandra Bullock in The Lost City (Afbeelding: Paramount Pictures)

3. Zendaya

Deze vrouw kunnen we niet alleen in de bioscoop bewonderen, ze is ook te zien in populaire series als Euphoria. Alleen al met haar rol in de verwachte film Challengers verdient Zendaya dit jaar 10 miljoen dollar. Dat is flink cashen.

zendaya, oscars 2022
Zendaya in Sportmax tijdens de Vanity Fair Oscar Party 2022 (Afbeelding: Getty)

4. Millie Bobby Brown

Met nog maar 18 lentes op de teller, behoort deze vrouw tot de top-5 best betaalde actrices ter wereld. Millie Bobby Brown verdiende met haar rol in Enola Holmes 2 – net als haar twee bovengenoemde collega’s – 10 miljoen dollar. Daar kan menig achttienjarige slechts van dromen. Hebben we het nog niet eens over Stranger Things.

millie bobby brown, rode loper, eleven, stranger things 4, première, netflix
Millie Bobby Brown tijdens de première van Stranger Things 4 (Afbeelding: Getty)

5. Lady Gaga

Deze duizendpoot verdient niet alleen een flinke bak geld met haar acteertalent, maar is daarnaast natuurlijk ook nog één van de meest succesvolle zangeressen die onze wereld rijk is. Naar verwachting kunnen we Lady Gaga in 2024 bewonderen met haar rol in de film Joker 2 als Harley Quinn. En die rol heeft haar geen windeieren gelegd: ook zij mag met deze acteerklus 10 miljoen dollar aan haar vermogen toevoegen.

lady gaga, house of gucci, russisch, kritiek, stemcoach
Lady Gaga in House of Gucci (Afbeelding: Universal Pictures)

De best betaalde supermodellen van nu en hun inkomsten

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.