Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 6 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

De meme van 2023 wordt een échte film met bommen en poppen

Dé meme van de zomer wordt nu ook realiteit. Wie Barbie en Oppenheimer al te vaak gezien heeft, kan binnenkort naar de lowbudget comedy B-film Barbenheimer.

In de Koude Oorlog van de afgelopen bioscoopzomer moest Oppenheimer nog het onderspit delven tegen een communistische Barbie. Maar wat als je beide extremen combineert tot een donker, doch humoristisch geheel?

Barbenheimer: B-film met D-cup en A-bom

Barbenheimer volgt Dr. Bambi J Barbenheimer, een briljante wetenschappelijke pop die met haar vriendje Twink Doll in Dolltopia woont, een wereld van eindeloze zomers en strandfeestjes. Tot zover de invloed van Greta Gerwig. Maar ook Christopher Nolans kant van het verhaal wordt verteld.

Want onze Dr. Barbenheimer is woedend over de wrede behandeling die de poppen krijgen van menselijke kinderen. Om dit een halt toe te roepen, waagt de roze wetenschapper zich in de echte wereld, maar daar ervaart ze de mensheid op haar slechtst. En natuurlijk besluit Bambi een gigantische kernbom te bouwen om alles en iedereen van de kaart te vegen. De officiële, promotionele slogan van de B-film ‘D-cup, A-bomb‘ is dus niet gestolen. “They got great looks and a super attitude! Oh, and now they’ve got the bomb“, staat te lezen in de synopsis.

barbenheimer, oppenheimer, barbie
(Afbeelding: Full Moon Features)

“Het is zo dwaas”, vindt producent Charles Brand over zijn 397ste (!) B-film. “Maar God, het lijkt wel alsof elke andere prent donker en deprimerend is. We hebben een beetje humor nodig om 2024 in te gaan.”

Geen cast als Barbie en Oppenheimer

De cast en de regisseur van Barbenheimer wordt binnenkort aangekondigd. Maar met een budget van slechts 1 miljoen dollar, zullen we meer dan waarschijnlijk geen Ryan Gosling, Cillian Murphy of Margot Robbie op het grote scherm zien verschijnen. De parodie op Oppenheimer en Barbie zal in 2024 ingeblikt worden, om normaal gesproken hetzelfde jaar nog in première te gaan. Barbenheimer komt in december van volgend jaar uit op Amazon Prime.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.