Redactie
Redactie Kapsels & Baarden 22 mei 2017
Leestijd: 4 minuten

Hoe je zonder volle baardgroei toch een baard kunt laten staan

Werk met het gezichtshaar dat je hebt

De ene man heeft een prachtige, volle baardgroei en kan – als hij ‘m genoeg tijd geeft – een epic beard kweken. De andere man heeft een aantal zielige plukjes. Het is wat het is. Werk daarom met wat het is. Heb jij geen dichte begroeiing op je wangen, dan zul je nooit een goede volle baard kunnen kweken. Dit betekent niet dat je helemaal geen baard kunt dragen. Wie geen volle baard heeft, moet slim zijn.

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar juist door de haren wat korter te houden, kan jouw baard voller lijken. Door de haren kort te trimmen, zo’n 2 a 3 millimeter, krijg je duidelijke beharing maar maskeer je het feit dat je geen volle baard hebt. Je zult namelijk zien dat kale plekken meer opvallen als de haren langer worden. Veel mannen krijgen de neiging om de baard maar door te laten groeien wanneer zij ontdekken dat-ie niet helemaal goed dekt: dit werkt vaak averechts.

Kijk ook goed wat je kunt doen met jouw haarlijn. Waar is de begroeiing dicht en waar niet? Als je wangen iets te kaal blijven, kun je de grens wat lager aanbrengen. Trim in een schuin aflopende lijn (ter hoogte van je oorschelp naar je mondhoek) de bovenste haren weg totdat er een natuurlijk ogende lijn ontstaat met daaronder een mooie, volle begroeiing. Trim ook van de onderkant, dus van de hals naar je kaak, de minst begroeide gebieden weg zodat je ook hier de nadruk legt op de volle(re) gedeeltes.

Lukt dit ook niet, kijk dan naar de verschillende soorten baarden die wel tot de mogelijkheid behoren. Van de snor tot de sik of de goatie: er is bijna altijd wel een mogelijkheid als je per se een baard(je) wilt dragen maar geen volle baardgroei hebt. Houd echter wel rekening met de vorm van je gezicht. Een chin strap staat doorgaans beter bij mannen met een brede kaak dan bij mannen met een smal gezicht en slanke mannen kunnen een goatie vaak weer beter hebben dan vollere mannen met een rond gezicht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.