Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 25 mrt 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: New Balance 990v4 met outdoorveters

Er staat in 2024 geen rem op de productie van New Balance Made in USA 990v4-sneakers. Nieuw zijn deze avontuurlijke edities die een avontuurlijke look hebben gekregen dankzij de outdoorveters.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag de zoveelste nieuwe Made in USA 990v4 van 2024. Het stijlvolle silhouet heeft nu een ruigere look dankzij zijn veters.

New Balance Made in USA 990v4 met outdoorveters

Iets meer dan een maand geleden verkozen we deze gebroken wit met grijze editie van de 990v4, met zwarte details, tot sneakers van de dag. Zeer stijlvolle schoenen, maar alleen bij mooi weer, gezien de besmettelijkheid.

Deze nieuwe edities lenen zich juist meer voor de avonturierslook van tegenwoordig. Komt vooral door de combinatie van de zwarte zool en de outdoorveters, veters zie je ook in klassieke bergschoenen ziet. Zowel de macadamianootwitte editie (ze verzinnen wat tegenwoordig) als de arctisch blauwe editie (waarvan akte) koop je vanaf 28 maart voor 240 euro.

Trail-sneakers

Van de avontuurlijke 990-sneakers van New Balance is het een kleine stap naar een trend van vandaag: trail-sneakers. De technische schoenen voor trailruns en bergwandelen die je vroeger afzichtelijk vond, domineren nu het straatbeeld. Voorbeelden zijn de Salomon Speedcross 3 en Salomon XT-6.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.