Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Eten & Drinken 17 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin en Bowmore onthullen 52-jarige whisky in een bijzonder jasje

Auto’s en alcohol zijn twee dingen die je beter gescheiden kan houden. Tenzij het om Bowmore en Aston Martin gaat. Deze twee luxemerken hebben elkaar opnieuw weten te vinden, en het resultaat is een prachtige 52 jaar oude whisky in een wel hele uniek verpakking (met uiteraard een bizar prijskaartje).

Het is niet voor het eerst dat Bowmore en Aston Martin met elkaar in zee gaan. In het verleden wisten de twee elkaar al vaker te vinden voor een bijzondere samenwerking. Toch zijn ze er nu in geslaagd om de lat weer een stukje hoger te leggen. Dit doen ze met de Bowmore Arc-52.

52 jaar oude Bowmore whisky

De 52 in de naam slaat op de leeftijd van deze prachtige whisky. Meer dan vijf decennia werd hij bewaard in twee verschillende vaten. Eén van kersenhout en een ander van Amerikaans eikenhout die eerder gebruikt is voor bourbon.

Deze Twentse whisky is het nieuwe Nederlandse vloeibare goud

Het resultaat is een prachtige whisky die volgens Bowmore zelf tot hun beste creaties ooit behoort. De smaak is naar verluidt ‘ongelofelijk’. Je proeft citrus, tabak en tarwe. De geur is echter fruitig en bevat tonen van vanille. Een buitengewone creatie, en die serveer je natuurlijk niet vanuit de fles.

Aston Martin decanter

Nee, dat doe je vanuit een decanter. Deze 52 jaar oude whisky wordt dan ook niet geleverd in een fles, maar wordt in een bijzondere karaf bij je thuisbezorgd. In deze bijzondere decanter met prachtige rondingen zien we vooral de link met Aston Martin. Net als hun sportwagen is ook deze karaf een lust voor het oog.

Er is echter nog een overeenkomst tussen deze prachtige whisky en de bolides van Aston Martin. En dat is, je voelt hem al aankomen, de prijs. Deze limited editie Bowmore Arc-52 kost je namelijk 125.000 dollar. Ter vergelijking: de nieuwste Aston Martin Vantage is ‘slechts’ 20.000 dollar duurder.

Investeren in whisky

Met zo’n prijskaartje is het bijna zonde om hem op te drinken. Je kunt het misschien beter zien als een investering. Of het echter wel de moeite waard is om te investeren in whisky (of andere dranken) vroegen we aan een expert.

5 uitstekende whisky’s en bourbons die geen arm en been kosten

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.