Felix Decavel
Felix Decavel Muziek 8 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

6 grote artiesten die weigerden op te treden voor kroning Charles III

De duurste kroning van de oudste Britse kroonprins ooit kon op heel wat kritiek rekenen over het Kanaal. Of het nou met de schandaleuze broer, de ontevreden zoon, kolonialisme of een druk schema te maken had; dit zijn alle artiesten die een optreden voor koning Charles III weigerden.

Nog voor de exorbitante kroon naar het hoofd van King Charles werd geslingerd, was de zoon van Queen Elizabeth al rijker dan zijn moeder. Maar qua populariteit kan de houterige opvolger nog een en ander opsteken van de langst zittende Britse monarch aller tijden. Dat blijkt in ieder geval uit alle artiesten die een optreden voor zijn kroning weigerden.

Artiesten die optreden kroning weigerden

Te beginnen met een Australische popdiva die in 2018 nog de 92ste verjaardag van wijlen Lizzie opfleurde.

Kylie Minogue

De naar eigen zeggen “superfan” van Queen Elizabeth II mag dan wel Australisch zijn, Kylie Minogue maakt al jaren deel uit van de Britse pop charts.

Maar vanwege het groeiende sentiment in haar thuisland dat Australië nou wel écht eens onafhankelijk mag zijn, weigerde de zangeres om op te treden voor de kroning van koning Charles III.

Elton John

Als een van de beste vrienden van Princess Diana, kon Elton John gebruik gemaakt hebben van de gelegenheid om nog meer koninklijke was buiten te hangen.

Maar de immer klassevolle Elton John kon helaas niet optreden tijdens de kroning omwille van een druk schema.

The Spice Girls

In 1997 was het eiland nog te klein door de pittige zoenen van twee Spice Girls op de blozende kaken van prins Charles.

Of Camilla het zo ver zou laten komen hebben tijdens de kroning zullen we nooit weten. De geruchtensmakende reünie op vraag van het Britse koningshuis kwam er niet als gepland. Naar verluidt lukte het The Spice Girls niet om de agenda’s te overlappen voor de repetities.

Adele

Ook Adele stond volgens de Engelse geruchtenmolen hoog bovenaan het persoonlijke verlanglijstje van Charles.

artiesten, kroning, king, koning, charles, III
Adele met haar Grammy (Afbeelding: ANP)

En nochtans had de iconische zangeres na haar reeks optredens in Las Vegas een lege kalender. Waarom ze de uitnodiging weigerde, is dus niet bekend.

Ed Sheeran

Zowel in 2012 als een jaar geleden stond Ed Sheeran voor Buckingham Palace om het zoveelste jubileum van Queen Elizabeth II te vieren.

Maar de dag voor de kroning van Charles III moest de Britse zanger nog een optreden afwerken in een voormalige kolonie van The Empire; de Verenigde Staten.

Harry Styles

De laatste Britse chouchou van Charles op het lijstje is niet de minste. De winnaar van de BRIT Award voor artiest van het jaar had wel een vrije agenda na een recente tour in Japan.

artiesten, kroning, king, koning, charles, III
Harry Styles neemt de BRIT Award in ontvangst. (Afbeelding: ANP)

Harry Styles koos er echter voor om niet op te treden tijdens de kroning. Toen Rolling Stone om uitleg vroeg, kwam er geen reactie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.