Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Marvel schrapt langverwachte serie Armor Wars, en dat is goed nieuws

Marvel Studios heeft de langverwachte serie Armor Wars geschrapt. Maak kennis met de vervanger: Armor Wars, de film!

Don Cheadle speelt al meer dan een decennium een rol in het Marvel Cinematic Universe. Fans waren dan ook dolenthousiast toen Marvel Studios in 2020 aankondigde dat zijn personage een eigen serie zou gaan krijgen.

Marvel schrapt serie Armor Wars

Die serie heet Armor Wars, met James Rhodes en zijn War Machine in de hoofdrol. Sindsdien is het vrij stil geweest rondom het langverwachte project. Fans moesten het met een logo doen.

Tot nu. Er is namelijk goed en slecht nieuws. Laten we beginnen met het slechte nieuws: de serie Armor Wars zal nooit meer uitkomen. Treur echter niet, want het goede nieuws is dat Don Cheadle een flinke upgrade van Marvel Studios heeft gekregen.

Van serie naar film

Armor Wars is namelijk geen serie meer, maar een film, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Schrijver en komiek Yassir Lester blijft gewoon aan boord en ook Cheadle zal nog steeds de hoofdrol spelen.

Meer budget, een grotere rol in het bredere MCU: voor fans van War Machine is dit fantastisch nieuws. Helaas heeft het ook als gevolg dat we hoogstwaarschijnlijk nog langer op Armor Wars zullen moeten wachten. Marvel’s planning zit al tjokvol, en Armor Wars heeft nog steeds geen releasedatum gekregen. Tussen de aangekondigde series was meer ruimte dan in de bioscoopagenda van de studio.

Maar waar gaat het over?

Afwachten dus. In de tussentijd zou je al in de comics kunnen duiken, want we weten al waar Armor Wars over gaat. De serie en nu film adapteert de 1987-arc uit de comics.

Tijdens die verhaallijn ontdekt Tony Stark dat zijn technologie in de handen van superschurken is beland, die zijn tech gebruiken voor minder nobele doelen. Vervolgens komen Stark en zijn mede-superhelden massaal in actie om de wereld te redden, voor een superwapen-wedloop roet in het kan gooien.

Een verhaallijn propvol peperdure actie dus. Wat dat betreft past het filmjasje het project waarschijnlijk beter. Tegelijkertijd zullen de vergelijkingen met Iron Man daardoor ook veel vaker aan bod gaan komen.

Don Cheadle War Machine Armor Wars
De comics (Afbeelding: Marvel)

Geen nieuwe Iron Man

Don Cheadle weet wel drommels goed dat hij niet moet gaan proberen om Robert Downey Jr. en Iron Man te vervangen.

“Ik weet het niet, ik bedoel, ik denk dat Rhodey zijn eigen dude is. Ik denk niet dat iemand echt in de schoenen van Tony Stark of Iron Man kan stappen, ik denk dat hij dat zo goed deed als iemand ooit zou kunnen doen. Maar ik denk dat we veel gaan leren over wat Rhodey wel wil en wie hij is en wat zijn… plaats aan het firmament van MCU uiteindelijk zal zijn,” aldus Cheadle.

Meer Don Cheadle in Secret Invasion

Heb je in de tussentijd trek in meer Cheadle en James Rhodes? Dan kun je in 2023 al terecht bij Secret Invasion, een Marvel-serie die wél naar Disney+ komt. Daarin speelt Cheadle zijn rol, naast onder andere Samuel L. Jackson en Ben Mendelsohn. Check hier de eerste beelden.

THR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.