Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Hier is de beste film van 2024, zo belooft de cast vol supersterren

Na het imposante doch imperfecte Napoleon heeft Apple ook voor 2024 weer een ambitieus filmproject klaarstaan. De techgigant gaat namelijk naar de maan. Maak kennis met Fly Me to the Moon, een film met een sterrencast waar je U tegen zegt.

Soms heb je van die films die alleen al door de cast opvallen. Dat vergt diepe zakken, en als een geldschieter die heeft, dan is het Apple wel. Met peperdure shows als Foundation en The Morning Show sluist het bedrijf gretig iPhone-omzet door naar Hollywood, in de jacht op prestige en abonnees.

De sterrencast van Fly Me to the Moon

Aankomende juli komt daar nog een opvallend voorbeeld van uit: Fly Me to the Moon. Een NASA-film met, komt-ie, Channing Tatum, Scarlett Johansson, Ray Romano, Jim Rash én Woody Harrelson. Voeg daar het nichtje van Andor-brein Tony Gilroy aan toe als schrijver en de rising star die Greg Berlanti is als regisseur en je hebt een filmpakketje dat we graag in de gaten houden.

De eerste trailer voor de samenwerking tussen Apple en Sony Pictures neemt je op sfeervolle wijze mee terug naar 1968, het jaar van de Apollo 11-lancering. De film, die wordt beschreven als een ‘period romantic comedy‘ focust op Kelly Jones, een door Scarlett Johansson gespeeld marketinggenie dat het imago van NASA op moet vijzelen. Om het Witte Huis tevreden te houden krijgt ze de opdracht om als Plan B een neppe maanlanding te plannen. Een irritatiefactor voor Cole Davis (Channing Tatum), die juist verantwoordelijk is voor de echte lancering.

‘Beste film van 2024’ komt uit 2022

De insteek van Fly Me to the Moon komt je wellicht bekend voor, want in 2022 kwam het project al in het nieuws. Toen heette de comedy nog Project Artemis, en stond Jason Bateman aan het roer als regisseur. Ook opvallend: Chris Evans speelde toen nog de rol die Tatum nu in handen heeft.

In juli gaan we ontdekken of de nieuwe samenstelling van grote namen ook daadwerkelijk de beste film van 2024 op gaat leveren. Dan komt Fly Me to the Moon ook naar de Nederlandse bioscopen. Later in het jaar komt de blockbuster ongetwijfeld naar Apple TV+. De potentie is groot, maar Greg Berlanti heeft als regisseur vooral op televisievlak gescoord, met shows als Arrow, The Flash en Riverdale. Hele andere koek dan dit project.

Wordt vervolgd! Check in de tussentijd ook de trailer voor de nieuwste film van Lionsgate, een John Wick-killer uit India.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.