Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 6 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

American Pie-acteur ergert zich aan fans: ‘Stop met taarten geven’

Het is bijna een kwarteeuw geleden. Maar acteurs uit American Pie kunnen nog steeds geen straatsteen op zonder herkend te worden. Of, zonder een stuk appeltaart naar binnen te moeten werken. “Het wordt een beetje oud.”

Onlangs onthulde Shannon Elizabeth, de actrice die Nadia speelt, nog een pikant detail over haar tijd op de set van American Pie. En een van haar co-sterren ondervindt ook nog steeds hoezeer de film uit 1999 toenmalige tieners bijgebleven is. Al wordt Eugene Levy tegenwoordig eerder over zijn hoofdrol in het (kijktip!) bejubelde Schitt’s Creek aangesproken dan over die scène.

De legendarische scène verleende niet alleen de naam aan de film, maar zorgde er ook voor dat Eugene Levy bij het grote publiek bekend werd. In American Pie betrapt hij als overbezorgde vader zijn seksueel nieuwsgierige zoon wanneer hij een appeltaart alle hoeken van de keuken laat zien.

Andere tijden. Toch zal de vader van Jim zijn geborstelde wenkbrauwen niet fronsen wanneer er nog maar eens iemand met een appeltaart voor de deur staat. “Dat American Pie gedoe werd een beetje vervelend.” De nieuwe buren zijn gewaarschuwd.

Schitt’s Creek-ster over American Pie: ‘Werd een beetje vervelend’

In een interview met The Guardian naar aanleiding van The Reluctant Traveler, zijn nieuwe reeks op Apple TV+, liet Eugene Levy in ieder geval weten opgelucht te zijn. Want dankzij zijn nieuwe rollen, moet de acteur geen appeltaarten meer eten.

“Nu wordt ik het vaakst herkend door Schitt’s Creek. Over de hele wereld, op bijna elke locatie die we bezochten, kwamen mensen naar mij toe om te spreken over de serie. Dat American Pie gedoe werd een beetje vervelend. Mensen brachten me elke keer appeltaart als ik een restaurant of een bruiloft binnenging. Wat best grappig is, maar het gebeurde wel vaak.”

Als je de geborstelde wenkbrauwen van Eugene Levy in Schitt’s Creek aan het werk wilt zien, kan dat in Nederland op HBO Max. Voor American Pie moet je bij Pathé Thuis of Prime Video zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.