Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Amazon onthult eindelijk waar The Lord of The Rings-serie over gaat

We weten al sinds 2017 dat Amazon met een The Lord of the Rings-serie komt. Een peperduur project, waarmee Amazon Prime Video een eigen Game of Thrones hoopt te scoren. Er is zelfs al een tweede seizoen besteld. Maar waar gaat de serie over? De eerste officiële synopsis geeft eindelijk antwoord.

Ondanks dat de show al drie jaar geleden aangekondigd werd, bleef het de afgelopen drie jaar onduidelijk waar de serie over zou gaan. J.R.R. Tolkien heeft met Midden-aarde een omvangrijke wereld geschapen, met een detailrijke geschiedenis. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Fans moesten het de afgelopen jaren enkel hebben van speculatie en geruchten.

Amazon doet The Lord of the Rings

Daar is nu eindelijk verandering in gekomen. Amazon Studios heeft namelijk een eerste officiële synopsis uitgebracht. De serie wordt op het moment van schrijven in Nieuw-Zeeland gefilmd met een enorme cast.

Nu weten we dat de The Lord of the Rings zich afspeeld in de Second Age, duizenden jaren voor de gebeurtenissen uit The Hobbit en de The Lord of the Rings-boeken. De show gaat over “zowel vertrouwde als nieuwe” personages, die moeten dealen met het feit dat de Dark Lord Sauron is teruggekeerd om schaduwen en vlammen over Midden-aarde te werpen.

Officiële synopsis

De volledige synopsis luidt als volgt:

“De aanstaande serie van Amazon Studios brengt voor het eerst de heroïsche legendes van de legendarische Second Age uit de geschiedenis van Midden-aarde naar je televisie. Dit epische drama speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen uit J.R.R. Tolkiens The Hobbit en The Lord of the Rings af, en zal kijkers terugvoeren naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken tot glorie rezen en in verval raakten, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop op het spel stond en de grootste schurk die ooit uit Tolkiens pen vloeide, dreigde de hele wereld in duisternis te bedekken.”

“De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een ensemble van personages, zowel bekende als nieuwe, terwijl ze de confrontatie aangaan met de lang gevreesde heropkomst van het kwaad in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Misty Mountains, tot de majestueuze bossen van de elfhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandkoninkrijk Númenor, tot de verste uithoeken van de kaart, zullen deze koninkrijken en personages een nalatenschap achterlaten dat nog lang zal blijven bestaan, lang nadat ze verdwenen zijn.”

We weten eindelijk waar Amazons Lord of the Rings-serie over gaat
Sauron (Bron: Warner Bros.)

Twee seizoenen

Er is al een omvangrijke ensemblecast aangekondigd voor de show. Onlangs werden twintig nieuwe castleden aangekondigd, waaronder Power‘s Cynthia Addai-Robinson, Heart of the Sea‘s Benjamin Walker en Westworld‘s Peter Mullan, samen met vele acteurs uit Nieuw-Zeeland. Seizoen 1 en 2 worden tegelijkertijd gefilmd met 8-10 afleveringen per seizoen.

Het is duidelijk dat fans een heel andere kant van Midden-aarde kunnen verwachten dan dat ze gewend zijn. Vooral de naam Númenor is betekenisvol, want die plek wordt in de The Lord of the Rings-mythos en discussies vaak vergeleken met de legendes van Atlantis.

Duurste serie ooit

Met een vermeend budget van 500 miljoen dollar is Amazon hard op weg om het record te breken voor de duurste serie ooit. Het bedrijf wil naar verluidt vijf seizoenen maken, waarvoor al een overkoepelende verhaalijn is uitgedacht. Maar goed, eerst maar eens afwachten of Amazon Prime Video ook maar in de buurt weet te komen van de films van Peter Jackson.

Wanneer we dat gaan ontdekken blijft voorlopig de vraag, want Amazon heeft op het moment van schrijven nog steeds geen releasedatum aangekondigd. Wordt vervolgd!

De kaart
De kaart, met Númenor links onder (Bron: TheOneRing)

TheOneRing

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.