Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 10 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit AI-model verdiende een ton in zes weken en iedereen trapt erin

Emily Pellegrini is de nieuwe Instagram-babe waar het om draait in de wereld. Saillant detail: ze bestaat helemaal niet, want ze is puur het resultaat van creator die bedreven is met AI (kunstmatige intelligentie). Toch verdient ze bakken met geld via OnlyFans-concurrent Fanvue.

Niet voor niets wordt er meer en meer gewaarschuwd dat misleidende AI de grootste bedreiging is op korte termijn voor de wereld. Dit model is er slechts een oppervlakkig voorbeeld van, maar gezien het realisme van de beelden, kun je zelf wel verzinnen hoe kwade partijen dit kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld verkiezingen.

AI-model Emily Pellegrini

Maar we houden het luchtig. Waar bij bikini-wonder Milla Sofia de vingers verraden dat het om een AI-model gaat, is dat probleem bij Emily Pellegrini verholpen.

Op Instagram groeide Emily Pellegrini in een paar weken tot een influencer met 215 duizend volgers. Inmiddels heeft ze ook een zusje, Fiona, dat ook hard aan de weg timmert. In een paar dagen gaat bij haar de teller al richting de 4.000 volgers.

Het AI-model en haar zus doen niet veel anders dan veel andere influencers op Instagram: likes scoren met foto’s en video’s in bikini. Maar op een ander platform gaat het er minder braaf aan toe.

Geld harken via OnlyFans-concurrent Fanvue

Zo is Emily Pellegrini actief op Fanvue, een nieuwe concurrent van OnlyFans. Waar OnlyFans een strikt beleid heeft wat betreft gebruikers-ID’s, is het bij Fanvue veel makkelijker om een account aan te maken met een AI-model dat expliciete video’s en foto’s post. Met haar realistische expliciete content verdiende haar creator meer dan 100 duizend euro in zes weken tijd. Ze werd onder meer benaderd door een Duitse voetballer, van wie de creator tegenover Daily Mail de naam niet wil noemen, en verscheiden andere miljonairs. Iedereen trapt erin.

Aan de ene kant een angstaanjagende ontwikkeling, anderzijds zou AI erbij kunnen helpen om de erotische video-industrie minder mensonterend te maken. Maar als we de mensheid van vandaag in zijn geheel onder de loep nemen, hebben we in dat laatste aspect maar weinig vertrouwen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.