Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 10 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Crocs onthult nu al iconische sneakers in dé kleur van 2024

Crocs ken je van de Clogs, een soort rubberen klompen die je haat of waarvan je houdt. Nu komt het merk met sneakers, uitgevoerd in de door Pantone benoemde kleur van het jaar 2024.

Wij behoren tot het kamp dat houdt van Crocs. Zowel de slippers als clogs zitten heerlijk en de lelijkheid is door de jaren heen overwonnen door cultstatus. Nou zijn er mensen die ons dan direct een hipster noemen, ware het niet dat we de goedkope en inmiddels uitverkochte copycats van Kruidvat dragen. Hoe dan ook, een volgende stap naar de sneakers van het Amerikaanse merk is ook voor ons weer een drempel die we over moeten.

Crocs strikt Salehe Bembury voor lifestyle-sneakers

De eerste lifestyle-sneakers met veters van Crocs heten Juniper en zijn ontworpen door de Amerikaanse schoenenontwerper Salehe Bembury, die bekend staat om zijn luxueuze streetwear-stijl. Hij is vice-president van sneakers en herenschoenen bij Versace en ontwierp eerder bij Yeezy en Cole Haan.

Salehe Bembury sneakers juniper crocs kleur van het jaar 2024
(Afbeelding: Crocs / Salehe Bembury)

Voor Crocs ontwierp Salehe Bembury al eens de Pollex Clog, maar nu mag hij ook de eerste sneakers met veters van het merk op zijn conto schrijven. Er zijn in het verleden overigens wel wat schoenen verschenen, maar die verdienen de naam sneaker niet. De nieuwe Juniper vormt een frisse interpretatie op het iconische schoeisel van Crocs, met behoud van de kenmerkende ventilatiegaten op de teen, maar met kleinere afmetingen voor een subtielere touch.

Pantone-kleur van het jaar 2024

De Crocs-sneakers zijn voorzien van het bekende vingerafdrukpatroon van Salehe-Bembury op een doorzichtige buitenzool die geschikt is voor trails. Dat in combinatie met semi-transparante details langs de tussenzool. Het bovenwerk van de schoen valt binnen de trend Peach Fuzz, de kleur van het jaar 2024. De trendkleur wordt door Pantone jaarlijks benoemd op basis van onder meer modeshows- en collecties, interieurtrends en kleurgebruik binnen andere branches.

Salehe Bembury sneakers juniper crocs peach fuzzy pantone kleur van het jaar 2024
(Afbeelding: Crocs / Salehe Bembury)

De sneakers maken onderdeel uit vaan de spring/summer-collectie van Crocs en je kunt ze dus in het voorjaar van 2024 verwachten. De verkoopprijs is nog niet bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.