Pim Jansen
Pim Jansen Gadgets 31 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Goedkoop Dyson-alternatief maakt stofzuigen een frustratievrije hobby

Nee, deze Tristar is vast niet zo goed als een Dyson. Maar Action biedt er wel een spotgoedkoop alternatief voor de peperdure draadloze stofzuiger mee, met betrekkelijk goede reviews.

De stofzuiger die door James Dyson werd gecreëerd was revolutionair, omdat het de eerste was die geen zak nodig had. Het duurde alleen zo lang voordat hij van zijn stofzuiger een commercieel product had gemaakt, dat veel mensen hem voor gek verklaarden. Na torenhoge schulden groeide de student Design aan de Royal College of Art alsnog uit tot één van de rijkste mensen ter wereld. Lees hier zijn verhaal.

Draadloze stofzuiger en kruimeldief van Tristar

Over Tristar, als dat al iemand is, valt niet zo’n bijzonder verhaal te vertellen als over die goeie ouwe Dyson. Deze draadloze stofzuiger en kruimeldief ineen is er sowieso eentje zonder franje of gelikt design. Neemt niet weg dat het een prima gadget is.

Action dropt goedkoop Dyson-alternatief met draadloze stofzuiger
(Afbeelding: Tristar)

Met een volledig opgeladen batterij kun je 45 minuten stofzuigen, genoeg tijd voor het hele huis. De draadloze stofzuiger van Action heeft drie verschillende snelheden, waardoor je afhankelijk van de ondergrond de zuigkracht kunt aanpassen. Het bovenste gedeelte is ook te gebruiken als kruimeldief.

Spotgoedkoop Dyson-alternatief bij Action

De draadloze stofzuiger met een vermogen van 150 watt koop je bij Action voor 49,95 euro. De goedkoopste steelstofzuiger van Dyson, de Dyson V8, koop je nu voor 329 euro.

Action stunt met goedkoop Dyson-alternatief met draadloze stofzuiger
(Afbeelding: Tristar)

Een vergelijkbaar Dyson-alternatief van Tristar was eerder al te koop bij Bol.com. Die draadloze stofzuiger kreeg voornamelijk positieve reviews. Wel is een veel gehoord kritiekpunt dat de steelstofzuiger zijn werk iets minder doet op hoogpolige vloerbedekking. Ook zijn er reviewers die het wel een handige gadget voor erbij vinden, maar geen volwaardige vervanger van een stofzuiger. Dit hangt er waarschijnlijk maar net van af hoe groot je huis is en wat voor vloer je hebt. De actie bij Action geldt van 31 januari tot 6 februari 2024.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.