Redactie
Redactie Sneakers 15 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

8 ademende sneakers waarin je ‘geen’ zweetvoeten krijgt

Irritant hè, naar je werk of naar school gaan als het zo warm buiten is. Waarschijnlijk kom je al bezweet aan, om over de zweetvoeten in je sneakers maar te zwijgen. En slippers? Kan, maar niet voor elke gelegenheid. 8 ademende sneakers die je gerust met blote voeten kunt dragen.

Dit artikel verscheen al eerder bij onze collega’s van Froot.

Nike Flyknit Unisex

Als je het over ademende sneakers hebt, komt een paar Nike Flyknit Unisex als eerst bij ons op. Die zijn cool, genderneutraal en uitermate geschikt voor blote voeten. Zelfs als je ze gebruikt om op hard te lopen (wat eigenlijk zonde is) blijven ze fris. Ze kosten 165 euro, maar dan heb je ook wat.

Allbirds, gemaakt voor blote voeten

‘s Werelds meest comfortabele sneakers worden ze genoemd. Nou is dat misschien een beetje overtrokken, maar dat Allbirds perfecte stappers zijn om met je blote voeten in te gaan, is een feit. Er zijn veel ademende modellen. Onze favoriet is de Tree Runner, die zowel voor heren als dames beschikbaar zijn voor ongeveer 85 euro.

Adidas Stan Smith OG Primeknit

Het recept voor zweetvoeten: met je blote voeten langer dan een uur rondlopen in een paar Adidas Originals Stan Smith. Tenzij je de Adidas Stan Smith OG Primeknit hebt. Deze sneakers behouden het klassieke uiterlijk, maar zijn middels een geperforeerde buitenlaag en speciaal materiaal ademend gemaakt. Ze bestaan al even, dus je vind ze vast wel ergens onder de 70 euro.

Ademende sneakers van Cole Haan

De sneakers van Cole Haan zijn extreem ventilerend en licht. Ideaal voor mensen die snel zweetvoeten hebben. Het onderstaande model, Cole Haan ZerøGrand, kost 150 euro. Maar Cole Haan heeft ook goedkopere modellen.

Puma Tsugi Disc Unisex

Puma Tsugi Discs zijn licht, binden je voeten niet af en zijn ademend dankzij de geperforeerde voorkant. Bovendien hoef je niet te veteren, bespaart je ook weer energie bij warm weer. Deze originele stappers zijn momenteel in de aanbieding. Even goed googelen voor de beste optie.

Chuck Taylor All Star Perforated

Een gewoon paar lage Converse All Star Chuck Taylors is al een prima sneaker om geen zweetvoeten in te krijgen. Deze Chuck Taylor All Star Perforated Low Top is nog beter. De grof geperforeerde zijkanten zorgen voor veel frisse lucht, zodat je ze prima met blote voeten kunt dragen zonder dat je erin wegdrijft. Kosten je tussen de 60 en 70 euro.

Geen zweetvoeten in APL sneakers

APL sneakers zijn niet zo makkelijk te verkrijgen in Nederland, maar weet dat ze gemaakt zijn om met blote voeten te dragen. TechLoom Phantom 3D Mesh is het bestverkopende model, waarvan een paar 165 euro kost. Ja, je moet er wat voor over hebben om geen zweetvoeten te krijgen.

Havaianas espadrilles

Als je geen waarde aan je voeten hecht en ook geen teenslippers wil dragen, kom je prima weg met een paar espadrilles. Die heb je tegenwoordig ook van teenslippermerk Havaianas en kosten maar 32 euro. Ook TOMS heeft leuke modellen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.