Martin de Coninck
Martin de Coninck Bioscoop 31 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

7 veelbelovende films die van 2023 een heerlijk filmjaar maken

Het nieuwe jaar wordt een geweldig jaar voor filmliefhebbers. Er komen namelijk een veel grote titels onze kant uit. Hierbij alvast zeven veelbelovende films die gepland staan voor 2023.

2023 is ook het jaar dat Marvel Phase 5 van start gaat. Lang hoeven we daar niet op te wachten: in februari klinkt het startschot met Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Veelbelovende films die in 2023 verschijnen

Bovenaan de lijst een kaskraker van de bovenste plank, waar sciencefiction-fans reikhalzend naar uitkijken.

1. Dune: Part Two (verwacht: 3 november 2023)

Eindelijk een verfilming die wél de juiste snaren raakt, en wel van het beste sciencefictionboek aller tijden. Hopelijk is het tweede deel net zo goed als het eerste.

2. Indiana Jones and the Dial of Destiny (verwacht: 30 juni 2023)

De titel zegt al genoeg: het was niets minder dan lotsbestemming dat Harrison Ford terugkeert als Indiana Jones. Ze hebben hem wel ietsje jonger gemaakt met software.

3. Star Wars: Rogue Squadron (verwacht: ergens rond kerst 2023)

Weinig is nog bekend over de gloednieuwe Star Wars-film die eind 2023 in de bios verschijnt. Aanvullende informatie over Star Wars: Rogue Squadron volgt zodra we meer weten.

Star Wars Rogue Squadron, veelbelovende films 2022

4. Ant-Man and the Wasp: Quantumania (17 februari 2023)

Aan de aftrap van Marvel Phase 5 verschijnt in februari 2023 Ant-Man and the Wasp: Quantumania waarin de quantumwereld wordt verkend.

5. Guardians of the Galaxy Vol. 3 (verwacht: 5 mei 2023)

Meer veelbelovende films binnen Marvel Phase 5. Starlord en zijn kompanen gaan wederom de strijd aan met allerlei ruimtegespuis. Om alvast in de sfeer te komen kun je The Guardians of the Galaxy Holiday Special kijken.

6. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2 maart 2023)

Een nieuwe poging om hét fantasierollenspel succesvol naar het witte doek te brengen. Ditmaal zijn de zware kanonnen van stal gehaald met acteurs Chris Pine, Michelle Rodriguez en Regé-Jean Page.

7. Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part One (14 juli 2023)

Dat Tom Cruise nog altijd volle zalen trekt, bewees hij met Top Gun: Maverick. Volgend jaar verschijnt alweer de zevende film van de Mission Impossible-franchise.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.