Felix Decavel
Felix Decavel Eten & Drinken 15 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De 5 meest zeldzame bieren ter wereld en de prijs per fles

Drink je af en toe graag eens iets anders dan een Heineken van de tap? Maar heb je je buik vol van La Chouffe? Haal dan je inspiratie hieronder uit vijf van de meest zeldzame bieren op de planeet.

Niet alle speciaalbiertjes die je bestelt, zijn even speciaal. Als je één van de gerstenatjes hieronder wenst te bestellen, zal je ofwel heel lang moeten wachten op je bestelling of heel veel geld moeten neertellen. Toch is dat het meer dan waard in het geval van deze zeldzame bieren

De meest zeldzame bieren ter wereld

Laten we meteen met de deur in huis vallen met het biertje dat iedereen op dit lijstje al verwacht. Dan zijn we daar tenminste al vanaf.

1. Westvleteren 12

westvleteren, zeldzame bieren
Trappist Westvleteren 12 (Afbeelding: Trappist Westvleteren)

Het meest exclusieve abdijbier waar zelfs God voor in de wachtrij moet staan. Er worden per jaar slechts een beperkt aantal van gemaakt, net genoeg om de monniken in hun onderhoud te voorzien. Prijs voor een krat? Een kleine 48,80 euro.

2. Zwanze Cantillon

Zwanze, zeldzame bieren
Manneke Pisa: De Zwanze van 2018 (Afbeelding: Cantillon)

Deze limited edition Lambic-biertjes van brouwerij Cantillon zijn opgejaagd wild. Elk jaar verandert het recept en je kunt op slechts één dag in het jaar een Zwanze kopen. Helaas is Zwanzedag al op 24 september aan ons gepasseerd. Nog een jaartje wachten dus.

3. Carlsberg Vintage no.2

Carlsberg, zeldzame bieren
Carlsberg Vintage no.2 (Afbeelding: Carlsberg)

Waarschijnlijk niet het beste bier ter wereld. Maar wel één van de meest zeldzame. Er zijn slechts 600 exemplaren van de Carlsberg vintage no.2 ooit gemaakt, dus de kans dat je er nog één vindt is klein. Mocht je toch geluk hebben, dan tel je al gauw 300 euro neer voor één flesje.

4. Antarctic Nail Ale

antarctic nail ale, zeldzame bieren
Antarctic Nail Ale (Afbeelding: Nail Ale)

Dit zou het duurste en tegelijk het meest zeldzame bier ter wereld zijn. En met twee goede redenen. Ten eerste zijn er slechts dertig ooit van gemaakt. En ten tweede is de Antarctic Nail Ale gebrouwen met water uit Antarctisch ijs. Maar voor je gaat klagen over het milieu: alle opbrengsten gaan naar een goed doel. Prijskaartje? Ongeveer 1.000 euro per flesje.

5. End of History

zeldzame bieren
‘End of History’ biertje van het Schotse Brewdog (Afbeelding: Brewdog)

Het speciaalste biertje van alle speciaalbieren: de End of History-reeks van de Schotse brouwer Brewdog. Niet vergeten je barkruk goed vast te pakken wanneer je dit goedje achterover slaat. Niet omwille van de prijs van 700 euro, maar vanwege het alcoholpercentage van 55 (!) procent. Daarnaast is elk flesje ‘verpakt’ in een opgezette eekhoorn of hermelijn. De knaagdieren zijn gelukkig niet om het leven gebracht om als versiering te dienen. Alle opgezette eekhoorns en hermelijnen zijn road kills. Proost!

Probeer ook de top 5 Nederlandse IPA’s.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.