Martin de Coninck
Martin de Coninck Netflix 26 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

5 geniale sciencefiction-films op Netflix, waaronder verrassende namen

Met een breed aanbod sciencefiction-films op Netfix word jij als sciencefiction-liefhebber op de wenken bediend. In dit artikel vind je vijf must-sees, waaronder een aantal minder bekende namen.

Grote filmstudio’s branden hun vingers liever niet aan originele sciencefiction-films produceren. Het is geen mainstream genre en dus is het altijd maar de vraag of de gemaakte kosten worden gedekt. Liever wijken ze uit naar zekerheden, zoals Marvel en Star Wars. Die leveren namelijk altijd op.

5 must see sciencefiction-films op Netflix

Voor de echte sciencefiction-liefhebbers staat er gelukkig genoeg materiaal op Netflix. Van klassiekers tot nieuwe Netflix-producties. De streamingdienst durft het namelijk wél aan om ons zo nu en dan te bedienen met nieuwe SciFi-parels. Hier volgen alvast 5 titels die je absoluut moet zien.

1. Interstellar (2014)

De aarde sterft. Een team ontdekkers reist naar andere zonnestelsels in een poging een leefbare planeet te vinden. Geregisseerd door Christopher Nolan en gespeeld door grote acteurs als Matthew McConaughey. Een ware space opera die je op het puntje van je stoel houdt.

2. Edge of Tomorrow (2014)

Tom Cruise en Emily Blunt schitteren in deze geweldige sciencefiction-film. Een soldaat beleeft dezelfde dag telkens opnieuw en probeert deze gave te gebruiken om de mensheid te redden van een alien-invasie. Een soort Groundhog Day, maar dan in een sci-fi jasje.

3. Annihilation (2018)

Op zoek naar haar verdwenen man besluit biologe Lena (gespeeld door Nathalie Portman) mee te gaan op een gevaarlijke expeditie naar een mysterieuze regio die is afgesloten door de Amerikaanse regering. Binnen deze zone lijken de wetten der natuur niet langer te gelden. Een angstaanjagende film, neigend naar horror, die ongetwijfeld zorgt voor zweet tussen de billetjes.

4. Event Horizon (1997)

Het ruimteschip Event Horizon, dat zeven jaar geleden spoorloos verdween, is plotseling terug. Een groep astronauten wordt op pad gestuurd om te onderzoeken wat er precies is gebeurd. Dan ontdekt de bemanning de waarheid achter de verdwijning van de Event Horizon en iets nog veel angstaanjagender. Een van die klassiekers onder de sciencefiction-films die je gezien moet hebben.

5. The Cloverfield Paradox (2018)

Wetenschappers in een ruimtestation draaien in een baan om de aarde, die door de energiecrisis op de rand van de afgrond staat. Ze testen een apparaat waarmee ze deze crisis voorgoed kunnen oplossen. Er gaat iets gruwelijk mis en de bemanning komt oog in oog te staan met een duistere alternatieve realiteit. Onderdeel van de Cloverfield-reeks. Drie films die met elkaar verbonden zijn, maar je niet in een bepaalde volgorde hoeft te bekijken. De andere titels zijn 10 Cloverfield Lane (2016) en Cloverfield (2008).

Onze top 5 sciencefiction-boeken: van Dune tot Hyperion

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.